fanny

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : golvlister är bruna, inga lister i taket, vitt runt dörrar/fönster

Möbler/köksluckor etc. : i vardagsrum:vit soffa, vitt skrivbord, matta åt blåa hållet. Inga möbler i hallen ännu

Tak : vitt

Hej! Jag är nyinflyttad därav väldigt tomt och lite rörigt ännu. Jag ska måla hallen, måla och fixa ett kapprum i det lilla rummet som är i hallen, samt måla vardagsrummet. Jag vill gärna att färgerna ska passa bra ihop, gå ton i ton? Vill gärna ha tips på färg till alla tre rum. Tänkte måla vardagsrummet i en mörk varm färg. Jag har än så länge bara en vit soffa och ett vitt skrivbord att ta hänsyn till. Kanske mattan också. Tror därför att en mörk färg kan bli snyggt? Eller kom gärna med era tips! Är även stora fönster där. Vill även ha färgtips till hallen som gärna får vara lite ljusare, även kapprummet som man kommer att se in i från hallen. (Kommer ta bort garderob osv som står i kapprummet på bilderna). Tyvärr kommer golvet i vardagsrummet bytas ut mot liknande som i hallen då de är trasigt.

19/02/2020 09:45:41

Kommentar

Lade till en extra bild där kapprummet kommer vara.

19/02/2020 09:47:01

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Fanny

Kika på  LADY 10678 Space till v-rum,  LADY 0394 Varmgrå till hallen och  LADY 1352 Form till kapprum. Alternativt  LADY 11173 Humble Yellow till v-rum,  LADY 11174 Curious Mind till hallen och  LADY 11175 Adventure eller  LADY 8546 Local Green till kapprum. I båda förslagen målas tak och snickerier i  LADY 1001 Eggvit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tack för förslagen men jag tänkte måla vardagsrummet mörkare än hallen då jag har vita möbler i vrummet, samt att det är mer fönster där. Hallen är redan ganska mörk. Eller tänker jag tokigt?:) Har ni något sådant förslag där vardagsrummet är mörkare och hallen ljusare?

20/02/2020 12:53:20

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Fanny

Ingen fara. då vänder du bara på ordningen på färgerna i de olika förslagen, om du gillar det bättre. Jag tycker dock att det kan vara fint och trevligt med en mörkare hall och att färgerna blir ljusare och ljusare när man går in i lägenheten. Passa på att se över belysningen i hallen så brukar det bli bra.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top