Fia

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Chi eller en vit vit

Angränsande rum : I ett sovrum där uppe har vi slate lavender på väggarna och reflektion på garderobsvägg. I hallen nere så gränsar det till ett badrum med "Green leaf". I köket som också gränsar till hallen har vi ännu inte gjort något men tänkt oss ha vita väggar typ "s

Möbler/köksluckor etc. : Furugolv, skurade. Ekbänkskiva i köket, terrakotta krukor i fönstren.

Tak : Chi och klassisk vit

Vi ska måla hallen i en ljus färg. Några väggar är pärlspont och några är plankvägg (liggande). Hallen har dåligt ljusinsläpp. Samma färg kommer även följa med till övervåningen där det är betydligt ljusare. Jag är nyfiken på färgtips både i hallen och köket (som vi ännu inte har renoverat) för att det ska harmonera. Kan tänka oss en färg men ljus i hallen eller typ en som nästan är vit. Vi bor i ett hus från 20-talet och det är ett gammalt torp.

19/02/2020 13:51:10

Kommentar

Kom på att färgen i hallen skulle kunna vara samma som på väggarna i köket. Vi har funderat på "silke" och kalk bland annat. På köksluckorna vill vi ha en mörkblå-grå färg. Typ ncs 6010-R90B

19/02/2020 15:03:39

Kommentar

Men vi gillar färg så kan även vara någonting annat men gärna ganska ljus

19/02/2020 15:07:49

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Fia

Kika på  LADY 12077 Sheer Grey och  LADY 12078 Comfort Grey till väggarna i hallen och köket. Köksluckor målas i  LADY 4477 Deco Blue. Alla tak, fönster, dörrar och lister målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Jag upplever den grå som lite kall. Jag har bara provmålat en kvadrat ungefär så det kan hända att de andra färgerna som är i hallen påverkar mycket. Men funderar på om det skulle passa med space istället för Sheer grey till luckor i deco blue. Eller ska man tänka om med den blå färgen. Skulle kunna tä ka mig även en grågrön färg. Tack så mycket för att ni finns i denna djungel av färger 😊 ni gör ett kanonjobb!

03/04/2020 09:35:48

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Sofia

Jamen tack för glada tillrop :)))) Kika på  LADY 10341 Kalk,  LADY 0394 Varmgrå och  LADY 0553 Ascott till luckor i  LADY 4477 Deco Blue.  LADY 10678 Space tror jag blir för gul mot dessa luckor. En grågrön lucka skulle kunna vara i färgen  LADY 6352 Evening Green. Till den gröna luckan kan det vara fint med en dämpad rosa,  LADY 10580 Soft Skin eller  LADY 10342 Kalkgrå och  LADY 0553 Ascott om du vill ha grå väggar. Glöm inte att provmåla på stora vita papper.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top