A.S.

Kategorier:

Hej, jag ska måla om de mesta i min lägenhet och behöver få tips. Planlösningen är relativt öppen. Tak och fönster kommer troligen målas i klassisk vit. Funderar på att måla hela väggen från hall in till vardagsrum i en midnattsblå färg (sophisticated blue kanske?). Resterande väggar i vardagsrum & kök skulle jag vilja ha ljusa. I sovrummet skulle jag vilja ha en gråblå färg gärna mellanmörk nyans. I det lilla sovrummet funderar jag på en pigg ljusgrön färg. Det jag har att förhålla mig till är IKEA köket som är kritvitt, en mörkgrå granitbänkskiva och genomskinlig kristallmosaik med en ljus blågrön färg som stänkskydd (nyansen här varierar med ljuset). Golvet är genomgående i hela lägenheten och ljusgråbetsat (se bild) med undantaget hallen där det ligger mörkgrå klinkers som fortsätter upp på ena väggen. Dörrarna är just nu mörkbruna men även de kommer att målas om. Fönsterriktning i köket är mot nordost och vardagsrummet mot sydväst. Jag är öppen för alla förslag och tar gärna emot tips på en färgplan som ni tror skulle passa bra i mitt hem. Tack :)

20/02/2020 14:09:50

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Måla hallen och korridoren i  LADY 4477 Deco Blue, resterande väggar i v-rum målas i  LADY 12077 Sheer Grey, stora sovrum i  LADY 5249 Linblå och lilla sovrummet i  LADY 7637 Exhale. Alla fönster, tak, dörrar och lister målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tusen tack för er hjälp! Färgpaletten var jättefin tillsammans när jag tittade på färgproverna i affären. Men, nu när jag testmålat på stora vita papper upplever jag att sheer grey kanske blir lite för mörk för tre väggar i v-rummet + väggen mitt emot köket. Vad tror ni om att kombinera deco blue med vit poesi? Jag tänker att den verkar passa mot det blågröna/turkosa kristallmosaiken i köket. Generellt gillar jag lite kallare färger så jag överväger även Pilasterblå istället för Linblå i sovrummet. Slutligen överväger jag att måla lister och dörrkarmen i Klassisk vit men själva dörrbladen mörka kanske Naturligt svart (eller någon mörk antracitgrå för att fånga upp färgen i granitbänkskivan och klinkers i hallen samt skapa kontrast, liknande bilden nedan). Jag är dock rädd att det blir för spretigt med alla färger och att nyanserna inte ska fungera ihop. Vad säger ni? Stort tack på förhand för alla kloka råd!!

14/03/2020 14:25:51

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

 LADY 8394 Vit Poesi är fin ihop med  LADY 4477 Deco Blue och blågröna färger. Den har ett stråk av grågrönt över sig.   LADY 4017 Pilasterblå är fin men kika även på  LADY 5490 Serene Blue som är kallare och superfin ihop med Deco Blue, Vit Poesi och Exhale. Glöm inte att provmåla.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top