Marcus Kjellberg

Kategorier:

Hejsan, Ska till att piffa upp en lägenhet med lite renoveringsbehov och tänkte be om lite tips. Lägenheten är inte den ljusaste och jag tänker mig att vardagsrum, kök och hall ska få vita nyanser, sovrummet vill jag ha i en ljusare grå/blå och köksluckorna ska vara olivgröna. Jag läste att kallare vita nyanser passar bra mot både grönt och blått. Vilka nyanser skulle ni rekommendera? Takfärgen ska få gå ner en bit på väggarna för att skapa illusion av rymd och jag tänker mig att listverken ska få vara i samma nyans som taket. Tacksam för hjälp, Marcus

20/02/2020 15:29:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Marcus

Kika på  LADY 5249 Linblå till sovrummet,  LADY 0553 Ascott till hallen och  LADY 1622 Reflektion till övriga väggar. Till köksluckorna blir det fint med  LADY 7629 Antique Green. En gulare grön blir mindre bra till den gråblå sovrumsfärgen. Om du vill ha helt vita väggar så välj  LADY 9918 Klassisk Vit. Alla tak, fönster, dörrar och snickerier målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color, nya mattare  LADY Wonderwall eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top