Brattås

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Brunlaserade lister, salningar och foder

Angränsande rum : S-2005Y

Hej! Funderar på att måla storrummet i stugan i vår för att få det ljusare. Taket går Ãnda upp till nock, Det bärs upp av synliga stockar vilka Är renhyvlade och brunlaserade. Mellan dessa har trären sågad lockpanel passats in. Väggarna mot Väster, Öster och Norr är klädda med liggande bred furupanel, möjligen lackad. Det är spröjsade fönster på alla tre väggarna, dessa är oljade med fet alkydolja ”Teak” på insidan. I det Sydvästra hörnet finns det en stor öppen spis, Vit”målad”. Fönsterfoder och golvlister är brunbetsade. Golvet är äkta furutiljor som är lackade. Intilliggande kök är målad pälspont och ett Ikea ”pärlsponts”kök, typ ljust beige. Tänkte att det skulle bli bra att ta igen färgen på luckorna på de små väggytorna, målade med S-2005Y, vilket inte blev riktigt bra när det sticker lite i grönt tycker jag. Golvet lackades sist med Flugger flurethan 90 högblank. Tak: 26 m2 Väggar: 26 m2 Golv: 24 m2 Öppen spis: 4-5 m2? Stugan är byggd i slutet av 60-talet. Furun har gulnat sedan dess! Frågor runt detta: Tycker det känns trist att måla den vackra furupanelen. Kunde Pure Nature White fungera där? Ingen risk för kvistgenomslag? Hur skulle den fungera på den sågade lockpanelen? Hur skulle ni vilja föreslå färgsättning i storrummet? Vilka produkter? Mvh Niklas Andersson 070-67 944 67 Bilderna är tagna innan köksrenoveringen.

30/03/2020 22:32:41

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men är lite osäker på vilka rum du vill ha hjälp med? storrum+ kök? Vidare får du gärna återkomma med vilken ncs-färgkod dina köksluckor har. Återkom med dessa detaljer så hjälper jag dig vidare därifrån. Här kommer lite inspiration så länge https://www.ladyinspirationsblogg.se/nya-stugpaletter-fran-lady/ 

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Det är Storrummet som ska målas. Jag "mätte" färgen på köksluckorna och fick då S-2005Y. Tycker dock inte att det blev riktigt bra när färgen "sticker" lite i grönt. Bild 3 visar timmerväggen mot köket (innan köksrenoveringen).

01/04/2020 10:01:41

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kika på  LADY 10678 Space till väggarna i storrummet. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Man kan också tänka sig att du laserar väggar och tak i  LADY Pure Nature White och målar fönster i  LADY 20144 Grounded Red.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tror ni att det går bra att även lasera taket, det är sågad lockpanel och relativt grov yta? Är väl nått av träfantast, skulle vilja behålla så mycket träkänsla som möjligt men få det mycket ljusare. Är det ingen risk för kvistgenomslag om man laserar? Vag gör jag med t.ex golvlisterna om jag laserar väggarna vita?

02/04/2020 14:05:58

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Du kan lasera även taket och golvlisterna i  LADY Pure Nature White.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top