Natalie

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : NCS 2002-Y

Angränsande rum : NCS 1002-Y

Möbler/köksluckor etc. : Varm fiskbensparkett

Tak : Takvit

Hej, Vi håller på att måla och renovera hemma och skulle behöva hjälp med färgsättning av en garderobsvägg i sovrummet. Vi har färgen 1002-Y på väggarna (matt) och 2002-Y på lister och fönster. Vi har fönster i norrläge och garderoberna kommer stå på väggen mot öst, golvet är i fiskbensparkett och i en ganska varm ton nästan mot det orangea. Garderobsväggen kommer gå längs hela väggen från golv till tak runt sängen och skulle vilja ha en fin färg på garderoberna som ändå känns ombonande och harmonisk i sovrummet. Var ursprungligen inne på en mörkblå/grå färg som skulle vara fin till och tänkte på Deco Blue 4477, men är rädd att den är för "stark"blå när glansen på garderobsdörrarna också ger en annan känsla än en matt vägg. Funderar alternativt på en Greige eller mörkare grå färg och undarde om ni har tips på någon gråblå, beigegrå eller mörkare grå färg som skulle fungera med resterande färger i rummet? Tack :)

31/03/2020 11:21:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Natalie

Om du vill ha grå garderober så blir det finast att välja en annan variant av de två grå du redan har i rummet tex  LADY 1877 Vallmofrö eller samma som du har på snickerierna, 2002-Y.  LADY 4477 Deco Blue tror jag också blir fin och här kan man med fördel välja den mattaste snickerifärgern, matt. Nästan lika matt som väggarna. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top