Erika

Lister/dörrar/fönster: Vit bas Lady Supreme Finish

Angränsande rum: Tidlös 1002-y och NCS s2010-b30g

Tak: Vit

Hej Vi har målat vårt vardagsrum i kulören Sommarsnö Pure Color. Lister och dörrar i vit Supreme Finish, halvblank, tak vitt. Nu kommer vi till problemet! Väggen bakom vår soffa som är mullvads färgad skiftar i grönt och ser kall ut! Är det den gröna färgen i angränsande rum som påverkar kulören? Det angränsande rummet från andra hållet är målat i Jotun Tidlös. Vi funderar på om vi måste måla om i en varmare kulör som tex Space för att få bort den gröna skiftningen.

28/04/2020 10:26:35

Jotun svarar:

Hej Erika

Det är troligen så att soffan har en mycket rödare kulörton än  LADY 1928 Sommarsnö som då upplevs som grönaktig precis vid soffan. Rött förstärker grönt. Ni kan börja med att placera soffan en bit från väggen och se om det blir bättre. Annars är det bästa är att ta reda på färgkoden på soffan. Det behöver inte vara exakt men man kan jämföra färgprover och försöka komma så nära det går. Sedan kan man gå vidare därifrån. Tyvärr kommer ni kanske uppfatta Tidlös i det angränsande rummet som lite grönaktig om ni målar en rödare grå i v-rummet. Här är ett alternativ att måla hela det gröna rummet i den fina gröna färgen. Om inte flytten av soffan fungerar så återkom med färgkoden på soffan så hjälper jag er gärna vidare sedan.

Med vänlig hälsning


28/04/2020 17:37:34

Erika:

Tack! Där har vi svaret!😊 Vi ska köpa ny soffa men det känns som om Sommarsnö är lite svår att få ihop med varma nyanser och en beige soffa! I det ”gröna rummet” är alla väggar gröna och det gör inget om Tidlös 1002-y i det andra rummet blir grönare, det är en sådan ljuvlig färg som skiftar i olika nyanser under dagen. Tror du Space 10678 kan vara ett alternativ för att få bort den kalla gröna skiftningen om vi vill inreda med varmare kulörer på soffa kuddar mm Vänligen E

28/04/2020 18:43:43

Jotun svarar:

Hej igen Erika

 LADY 10678 Space funkar bäst ihop med snickerier i en varmare vit. Här kan det vara bra att veta vilken vit färg ni har i tak och på snickerier. Det ser ut som en kallare vit på bilden? Kika på färgerna  LADY 1931 Kokos,  LADY 0486 Silke och  LADY 1622 Reflektion som har betydligt mer rödhet i sig. Silke är den som borde fungera bäst ihop med Tidlös av dessa. Provmåla på stora papper och se hur de blir ihop med soffan och de angränsande rummen. Se hur färgerna blir i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance.

Lycka till:)

29/04/2020 11:53:39
Go to top