Maria

Kategorier:

Hej! Jag ska måla om mina köksluckor som nu är ”vanliga” vita och släta. Alla kökets väggar och även det inbyggda skafferiet är målade i färgen Kalk, och golvet är ett vitpigmenterat/vitoljat trägolv. Stänkskyddet är vitt kakel och bänkskivan är även den vit. Stilen i hela lägenheten går att beskriva som lantlig med en modern touch. Köket är relativt litet och mörkt då det ligger i nordost-läge. Jag funderar på vilken färg som hade passat sig att måla luckorna i, har funderat på Kalk som väggarna men är rädd att det smälter ihop för mycket. Är också rädd att måla med en mörkare färg på luckorna då jag inte vill att köket ska kännas för mörkt. Vad hade ni rekommenderat för färg/färger?

01/06/2020 10:15:51

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Maria

Har du möjlighet att ladda upp en bild så vore det toppen? 

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Absolut. I dagsläget är kaklet svart men tanken är att sätta vitt kakel med ljus fog upp till taket (där pärlsponten ej sitter), samt byta till mässingbeslag. Jag har även en tanke om att på någon vägg i köket sätta upp Morris pimpernel bayleaf tapet. I angränsande rum, vilket är hallen, är väggarna vitmålade med en framtagen tegelvägg.

01/06/2020 14:24:38

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tackar, toppen! Jag tycker absolut att du kan måla köksluckorna i  LADY 10341 Kalk eller den lite mörkare  LADY 10342 Kalkgrå. Det blir ombonat och behagligt. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svaret :) Kan du ge tips på andra kulörer som också skulle kunna tänkas passa att måla luckorna i? Har kikat på Modern beige som jag tycker är fin, men jag är osäker på om den passar ihop med Kalk.

02/06/2020 11:57:46

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

 LADY 12076 Modern Beige kan fungera. Den är lite mer gul än  LADY 10341 Kalk och  LADY 10342 Kalkgrå. Kika även på  LADY 1623 Marrakesh. Provmåla;)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top