Jenny

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Lister/dörrar/fönster: Vit

Angränsande rum: Tapet och vitt

Möbler/köksluckor etc.: Svarta Muuto stolar, massivt träbord, vit lasserat. ljusa ull mattor

Tak: Vit

Hej, jag söker efter lite jordiga färger till väggarna i kök och vardagsrum, där jag önskar att skilja delarna åt med olika nyanser/kulörer. Då vi har naturen utanför så vill jag hitta kulörer som smälter ihop, har tittat mycket på jordiga färger. I hallen har vi en tapet i gröna toner med original från 1800-talet, viktigt att det går fint ihop med denna då köket kommer direkt efter hallen. Jag har köpt en tapet som jag hade tänkt till stora väggen i vardagsrummet, men är osäker på om den passar nu när tapeten i hallen är uppe.

02/06/2020 06:40:34

Jotun svarar:

Hej Jenny

Superfint och fint med tapeten i hallen. Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information. Du skriver att det är tapet och vitt i ett angränsande rum. Har du möjlighet att ladda upp en bild på tapeten och ange vilken vit färg (ncs) det är? Lite osäker på också vad du menar med att du vill dela av v-rum/kök? I ert fall finns det inte något naturligt ställe att göra detta på fönsterväggen. Du får gärna förtydliga hur du tänker här? Återkom med detta så hjälper jag dig gärna vidare sedan.

Med vänlig hälsning:)

02/06/2020 10:51:36

Jenny:

Hej! Skrev nog lite snurrigt, jag har inget annat rum än hallen som avgränsar till v-/kök, bara en trappa till nedervåningen. Jag har köpt en tapet till stora väggen i vardagsrummet men är osäker på om den passar nu när hallen har en så kraftig tapet med mycket mönster & färg. Skickar ett par nya bilder, lägger till några toner som jag varit inne och funderat över, framför allt den mittersta färgen på bilden. Vill att rummet ska gå ihop så naturligt som möjligt med den vackra skogen utanför fönstret. Stort tack! Jenny

02/06/2020 21:36:35

Jotun svarar:

Hej igen Jenny

Underbar tapet:) Förstår att du gillar den och jag tycker att den är fin ihop med tapeten i hallen men jag hade nog ändå valt att sätta den någon annanstans än i v-rum, ihop med tapeten i hallen. Tror att de förtar varandra. I ditt v-rum kan man få en fin effekt om man målar väggen mitt emot de stora fönstren, hela vägen från köket, förbi trappan och längs med den inre v-rums väggen. Alternativt målar man väggen från köket, förbi hallen och in i hörnet i trappan i en starkare färg. Här kan man med fördel plocka upp något ur den gröna tapeten, tex roströd, grönt, gult eller kanske tom en blå. De resterande väggarna i v-rum/kök målar man i en passande grå eller låter dem vara vita. Börja med att hitta en färg som matchar med tapeten i hallen. Kika på  LADY 20143 Lively Red,  LADY 20144 Grounded Red,  LADY 11175 Adventure,  LADY 11173 Humble Yellow,  LADY 10961 Raw Canvas,  LADY 10246 Velvet,  LADY 8546 Local Green  LADY 5455 Industrial Blue,  LADY 5159 Retroblå och  LADY 5249 Linblå. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance.

Lycka till:)

03/06/2020 15:23:35
Go to top