L

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Lister/dörrar/fönster: Vit

Angränsande rum: Ncs1500-n

Möbler/köksluckor etc.: Vita garderober, svarta gardiner, svart sänggavel, svart sänglampa

Tak: Vit

Hej, Jag skulle vilja måla om sovrummet som idag har NCS-1500-n till en varm mörkgrå färg som passar bra med svart sammet och vitlaserat trägolv. Jag har svarta sänglampor. Och stora fönster i norr med kvällssolen. Jag vill ha ett mörk / halvmörkt sovrum som ger lugn och en väggfärg som kompletterar Vår svarta säng. Garderoberna kan jag med fördel måla in i samma väggfärg och inte ha vita.

02/06/2020 10:47:35

Jotun svarar:

Hej

Här måste man ta hänsyn till det angränsande rummen som är målat i S1500-N. Den färgen kan ihop med varmare färger uppfattas som ljusblå. Det gula i varmare färger förstärker det blå. Det behöver inte vara fel men det är bra att känna till. Om du vill minimera detta så kan man välja en mörkare grå som ändå är ganska kall tex  LADY 5343 Industriell Grå eller  LADY 9913 Lammull. Kika även på  LADY 20145 Wisdom,  LADY 2336 New York och  LADY 8094 DunkelDet brukar dock kännas ombonat och varmt även med dessa just därför att de är så mörka. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Med vänlig hälsning

02/06/2020 11:18:09
Go to top