E.P

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S1002Y

Angränsande rum : Se text

Möbler/köksluckor etc. : Möbler mest vita/ljusa.

Tak : Vit standard takfärg

Hej Jag försöker hålla ihop och få till en genomgående färgpalett i vår lägenhet, men har nu kört fast. Samtliga snickerier är målade i S1002Y och samtliga tak är målade i vitt (vanlig takfärg). Alla golv är gammal fiskbensparkett som har en gulaktig ek ton. Lägenheten är relativt stor med öppna ytor vilket gör att man alltså ser igenom flera rum samtidigt. Vi önskar nu hitta ett par kulörer som kan binda ihop rummen. Vi skulle behöva hjälp med att välja en kulör till sovrum 1 (det i mitten) som funkar som brygga mellan vardagsrum och sovrum 2 (längst bort), se bild. Vardagsrummet har en tapet som ligger någonstans mellan 2002Y och 2000, Sovrum 2 är målat i 10679 washed linen. Samtliga rum har östläge och mycket ljusinsläpp. Vi har ytterligare ett rum som angränsar till vardagsrummet och sovrum 1 som också ska målas om, men det ligger i norr/östläge och har INTE mycket ljusinsläpp. Vilken kulör bör vi välj i detta rum? Denna kulör bör alltså gå ihop med den kulör ni rekommenderar till sovrum 1 och den befintliga i vardagsrummet.

03/06/2020 15:36:55

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen. Återkom med denna så hjälper jag dig vidare därifrån.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Lite osäker på ert kök men om köket är målat i  LADY 9904 Ljusgrå och  LADY 9915 Morgondis så kan dessa ljusgrå färger upplevas som ljusblå i ett visst ljus och ihop med snickerier i   LADY 1024 Tidlös. Det gula i tidlös förstärker det blå i de grå färgerna. Det behöver inte vara fel men när man väljer färger så påverkar andra färger som man ser samtidigt, upplevelsen av vald färg. Kika på  LADY 7637 Exhale till sovrum 1,  LADY 10679 Washed Linen sovrum 2 (redan målat),  LADY 0394 Varmgrå till sovrum 3. Serveringsgång och hall  LADY 5249 Linblå och toalett i hall  LADY 4477 Deco Blue. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Badrum måla med  LADY Aqua.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top