Eliza

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Chi/klassisk vit

Angränsande rum : Sommarsnö

Tak : Kritvit

Hej! Vi planerar att måla om vardagsrum och barnrum, som för nuvarande är målade i Chi (väggar, fönster och lister). Vi är ute efter en grå kulör som passar vår ekparkett, och är beredda på att eventuellt behöva måla om snickerierna. Vi målade nyligen om sovrummet till Sommarsnö (lister i klassisk vit) och är jättenöjda, men skulle vilja ha aningen mörkare kulör i vardagsrummet och ännu lite mörkare i barnrummet. Jag vill att färgen ska vara ganska neutral/greige-aktig utan att bli rosa eller lila/blå. Jag har provmålat ett papper i Kalk som jag flyttat runt i rummet och upplever inte den som rosa (som jag hört att den kan göra) utan snarare ganska beige, men det kanske ändras om jag målar hela rummet? Har ni några tips annars på grå kulörer som gör sig fina ihop med ekparkett?

05/07/2020 00:00:11

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Eliza

 LADY 10341 Kalk har mer rödhet i sig än  LADY 1928 Sommarsnö vilket gör att de inte riktigt fungerar ihop. Kika istället på  LADY 0553 Ascott i v-rum och kanske en dämpad grön färg, tex  LADY 7637 Exhale, till barnrummet. Provmåla som du gjort på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance.

Lycka till:))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack! Om man skulle bortse från att vi har Sommarsnö i sovrummet, vad skulle ni generellt rekommendera för grå kulörer till en gyllene ekparkett? Ska man hålla sig till de grå med en hint av gult?

07/07/2020 12:37:37

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Eliza

Om man har många gulaktiga detaljer som tex en gulnat parkettgolv en ek-spalje eller tex gulaktigt vita detaljer, så blir det som du säger oftast bäst med en grå med en hint av gult i sig, om man vill ha en grå färg. Här får man dock gå varligt fram om man som ni har kalla vita färger på snickerier och liknande detaljer.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top