Annikai

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Fönster och dörrar NCS9500

Hej! Ett nytt modernt/funkis hus. Inga färger har valts ännu mer än vissa detaljer. Jag vill ha hjälp med hall, allrum, trapphus och kök/matsal. Är en öppenplanlösning. Köket är mattsvart, svarta detaljer såsom kran, vitvaror. Bänkskivan är svart marmor. Vi ska ha naturliga ekribbor vid en vägg vid hall och en vägg vid trappan. Svarta stora fönster. Taket blir vitt och golvet är i en massivt vitlaserat furugolv. Våra möbler är moderna/klassiska som är i den neutrala skalan -svart, vitt och ett stort ekbord. Inte särkilt mycket grått i våra möbler. Vill ha hjälp med färgsättningen. Vill få in värme i huset så det inte blir för avskalat. Fortfarande hålla oss till den Moderna och minimalistiska och industriella känslan. Varm gråa färger kanske? Tips? Eller neutrala gråa färger? Beige? Vad ska vi ha och vad ska vi tänka på?

05/07/2020 12:21:18

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Annika

Vilket roligt projekt! Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen. Återkom med detta så hjälper jag dig vidare med en harmonisk färgsättning.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Absolut! :)

06/07/2020 21:18:08

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Annika

Tack, perfekt! Till dina svarta detaljer är det fint med en varmare greige, tex  LADY 10341 Kalk eller  LADY 10290 Soft Touch som också har ett stråk av rosa i sig. Vill du ha en mer grå färg så kika på  LADY 0394 Varmgrå,  LADY 0553 Ascott och  LADY 12077 Sheer Grey Provmåla dessa och se hur ni upplever dem. Återkom sedan så fortsätter vi med sovrummen, när vi vet vad vi ska utgå ifrån. Provmåla gör man lättast på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance.

Med vänliga hälsningar:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Åh! Perfekt! Vi älskar Sheer grey och funderat på att ha den öppna delen där kök, matsal och allrummet är. Hallen vet vi inte...ska man ha samma eller mörkare? Klinkers i hallen är mellangård matt marmor mönster. Neutral ton. I sovrummet på entréplan är vi öppen för förslag. Hela walk in closet har helt öppen svart garderobsinredning, med svarta inmålade väggar, väldigt ljusgrå heltäckningsmatta. Sängen är mörkgrå. Vardagsrummet på sutterängplan, där är tanken att vårt såkallade TV rum blir. Det blir ek träribbor på hela väggen där tv ska stå. Svarta detaljer där också. Fundera på mörkare tv rum? Hallen på sutterängplan tänker vi någon ljus färg, mittemot trappan på sutterängplan. Där det står skafferi, så är det ett vinrum med stort glasparti, i modern stil

07/07/2020 21:16:58

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Annika

Ja, den är fin, Sheer grey. Fungerade den till ert golv i hallen?

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen Ja, jag tror det. Det är en grå med väldigt neutral underton tycker jag, klinkersen. Vad har du för förslag till just i hallen annars? Färg alltså

09/07/2020 22:03:48

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Annika

Kika i så fall på  LADY 12077 Sheer Grey till v-rum/kök/entre/trapphus,  LADY 10580 Soft Skin till masterbedroom/Wic,  LADY 1622 Reflektion till allrum och  LADY 12077 Sheer Grey,  LADY 6351 Tender Green och  LADY 6350 Soft Teal till sovrummen bredvid allrum. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance.

Lycka till:))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top