Magdalena

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Se bild

Möbler/köksluckor etc. : Köksluckor veddinge 2502-B

Tak : Neutral vit

Hej! Ska sätta färg på flera rum och vill gärna har inspel för att få en harmonisk helhet. Följande rum ska få ny färg på vägg: Vardagsrum: vi tänker oss en grå/beige men jag är osäker vilken jag ska välja så att den inte drar åt rosa eller grönt eller blir för kall... vi har sett på ljus sand, kalk, Washed linnen och ascott. Störst risk är kanske att valet kommer dra för mycket åt rosa då rummet ca40 kvm har ett ljus insläpp från söder. Golv är ek parkett- som över tid antagligen gulnar, listverk runt fönster har en varm brun/röd betsad ton - kommer behålla original från 80-tal. Dessutom en trapp i furu som vi för tillfället inte hinner putsa upp. Kök angränsar till vardagsrum. Vi har sett på en mörkare färg : hipster Brown till köksluckor från Ikea, som är kallt gråa, jag önskar att dom var varmare och vill ha en färg på vägg som inte gör dom mer kalla än dom redan är. Bänkplatta blir troligen en terrazzo se bild, som har stråk av båda varma och kalla toner. Fönsterkarm samma som vardagsrum, varm brun. Köket är mest komplex i min mening eftersom det drar åt både varmt och kallt. Vilken färg kan bilda interiör samman? Gärna mörkt men inte åt blått håll, hellre varma toner...

28/07/2020 13:29:17

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Magdalena

Dina köksluckor är i en blågrå färg. Det kan man inte trolla bort men man försöka att inte förstärka det blå draget, genom att undvika färger med gula drag, tex beige, gult osv. Det gula förstärker det blå. Jag tycker inte att detta behöver vara fel, tvärtom kan man ibland utnyttja detta fenomen och få en harmonisk färgsättning.  LADY 10965 Hipster Brown är fin till köket. Här kan du kika på  LADY 10678 Space eller  LADY 10966 Almond Beige till v-rummet. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgerna blir på olika ställen i rummen, i olika ljus.

För matta och vackra väggar använder du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance.

Lycka till:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej och tack för svar! Tror du att space håller sig mer ”neutral” - inte kommer dra åt rosa - tex jämfört med Washed linnen som jag annars gillar för att den ligger mellan beige och grå? Tack för hjälpen!

29/07/2020 16:33:33

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Jag tror att Space blir bättre till dina rödaktiga snickerier eftersom den är mer "röd" än  LADY 10679 Washed Linen. Provmåla och se hur du upplever kombinationerna. Återkom gärna om du vill justera något.

Med vänlig hälsning


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar. Vi kommer välja hipster Brown till kök. Vardagsrum är fortfarande osäker, alla färger vi provmålat skiftar så mycket i färg under dagen och eftersom golv inte är på plats - det blir ekparkett- jämfört med spånplatta som ligger nu - är det svårt att välja :-d Jag tycker space ser lite gul ut.. men kanske det försvinner med det nya golvet som är varmare än det som ligger nu. Om jag vill ha en ton som drar lite mer åt grått än åt gult, vad hade du rekommenderat då? Tack för inspel!

10/08/2020 07:34:42

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Magdalena

Eftersom dina fönster har en viss rödhet i sig behöver du har en grå med lite rödhet. Annars finns risken att du upplever det grå som aningens grönaktig. Kika på  LADY 12075 Soothing Beige och  LADY 1140 Sand. Dessa färger blir också en lagom kontrast med köket i  LADY 10965 Hipster Brown. Färger upplevs ofta olika i olika ljus. Det är därför vi alltid rekommenderar att provmåla och se hur färgen blir i olika ljus. Provmåla dessa två och se som sagt hur du uppför sig i olika ljus, lampljus och dagsljus.

Lycka till:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top