Carolina

Lister/dörrar/fönster: Bomull

Angränsande rum: Lagerträd

Möbler/köksluckor etc.: Grå/ek

Tak: Bomull

Hej, vi håller på med ett stort rum som är vardagsrum/matrum i ett med angränsande kök i öppen planlösning med köksö emellan. Köksluckorna är i Veddinge grå från Ikea och bänkskivan är vit marmor. Vi har tänkt måla väggarna i vardagsrummet med Jotun Lagerträd. Hade därtill tänkt ha färgen Washed Linen i den del som är kök (ovan luckorna) men tyckte inte att den grå luckfärgen passade riktigt med Washed Linen. Har ni förslag på annan färg som går ihop med Lagerträd och den ganska kalla grå tonen på luckorna? Lister/tak är i bruten vit/bomull.

28/07/2020 15:29:36

Jotun svarar:

Hej Carolina

De grå luckorna drar lite åt det blå hållet. Detta förstärks ihop med varmare vit färg på snickerier samt färger med ett drag av gult, tex beige, gult, varmare gröna osv. Det gula förstärker det blå. Det behöver inte vara fel utan ibland kan man använda detta fenomen och få en harmonisk färgsättning. Kika på färgerna  LADY 1024 Tidlös,  LADY 1973 Antikgrå och  LADY 1391 Ljus Antikgrå till väggarna i köket. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus, dagsljus och lampljus.

För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall och  LADY Balance

Med vänliga hälsningar:)

29/07/2020 12:29:48

Carolina:

Hej igen, vi tänkte nog inte att vi vill förstärka det blå i luckorna. Tak/lister är inte målade än så det är kanske bättre att måla dem i klassisk vit i så fall. Har svårt att hitta gröna nyanser som inte har en underton av gult/gyllene. Vi har även tittat på färgerna aroma och ljus aubergine - skulle de framhäva det grå i luckorna bättre eller hur är de i gul underton?

30/07/2020 12:58:04

Jotun svarar:

Hej igen Carolina

Alla gröna färger har ju en viss del gulhet i sig men vissa mer, andra mindre. Aroma och Ljus Augergine fungerar med luckorna men inte med Lagerträd. De färgerna som jag föreslog blir fina mot både luckor och Lagerträd men då har jag utgått från att era vita detaljer är i Bomull. Om ni målar om tak, fönster, dörrar och snickerier i en kallare vit  LADY 9918 Klassisk Vit så kan man istället välja tex  LADY 1622 Reflektion,  LADY 12077 Sheer Grey eller  LADY 12078 Comfort Grey till köket och  LADY 7163 Minty Breeze till v-rum. Provmåla på lite större papper och se hur ni tycker att de olika kombinationerna blir. Hör gärna av er igen med hur ni upplevde de olika kombinationerna så hjälper jag er vidare om det behövs.

Med vänliga hälsningar


30/07/2020 13:51:04
Go to top