Gabriella

Möbler/köksluckor etc.: Ljusa furugolv

Hej! Vi ska måla om vår lägenhet och behöver lite råd kring färgsättning. Vi vill ha en helhet som känns lugn och harmonisk. I hall (utan fönster) samt kök (nordväst) har vi kikat på färgerna Vitpeppar och Reflektion som alternativ på väggarna. Köksluckor vill vi måla i en dämpad grön ton. Har ni några förslag på en grön färg som kan passa? Bänkskiva är i rostfritt stål. I det stora sovrummet (nordväst) och i vardagsrum (sydost) tänker vi oss en beige eller grå färg. I lilla sovrummet (nordväst) funderar vi på en grön färg. Har ni några förslag på vad som kan passa här? Även snickerier ska målas om och vi har tänkt Lätthet eller Klassisk Vit för dessa. Tack för hjälpen!

28/07/2020 21:40:20

Jotun svarar:

Hej Gabriella

Kika på  LADY 1928 Sommarsnö till väggar i hall och kök,  LADY 7637 Exhale till köksluckor,  LADY 0553 Ascott till väggar i v-rum,  LADY 1352 Form till stora sovrummet och  LADY 6350 Soft Teal eller  LADY 6352 Evening Green till lilla sovrummet. Jag tror att du kommer att uppleva att  LADY 8282 Vitpeppar blir för gulaktig mot de gröna färgerna.  LADY 1622 Reflektion kan fungera i hall och v-rum men är rödare än Sommarsnö. I så fall målar ni v-rum i  LADY 10341 Kalk och det större sovrummet i  LADY 10342 Kalkgrå. Alla tak, fönster, dörrar och snickerier målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgerna blir på olika platser i de olika rummen. 

För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som insidan av fönster, dörrar och köksskåp och snickerier målar du med  LADY Supreme Finish. Den finns i fyra olika glansgrader, Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till:)

29/07/2020 12:48:39
Go to top