Erik

Kategorier:

Fönster : 3009

Dörr : Se fråga

Garageport : 7040

Grundmur : ?

Hej, Vi överväger att måla om entrdörren i guldockra (ockragul), för att lägga lite mer fokus/bryta av entredörr mot övrigt. Huset är pusat och målat med en vit färg från sto 16004 (om jag mins rätt) den är lite mer mot grågul än vanlig vit. Se bild. Dörrar och fönster är i ral 3009. Garaget som delvis också synns i bild är med överdel i falurött fönster på nedre del garage som inte ligger i direkt anslutning till entredörr är silvergrå kan ej ralnr garageportarnarna är ral7040 . Rent kombination kulörmässigt gissar jag att det funkar då många äldre trähus har just denna färgkombination dock med röd fasad vita foder och ockra dörr. Men hur ser det ut rent övergripande blir det plöttrigt mht vilka ytor färgerna sitter på. Se bild.

29/07/2020 11:10:44

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Erik

Fint hus ni har:) Rent spontant så tycker jag att er nuvarande dörr är fin i sin mörka röda färg. Även om man gillar färg;) så kan det bli lite för många färger i och med att ni har de blå garagedörrarna.

Om du byter färg på dörren så skulle jag gärna vilja ha en ncs-färgkod på fasaden eftersom det kommer att påverka vilken färg på dörren som blir bra. Och, jag tycker i så fall att ni även ska måla garagedörrarna i samma kulör som ytterdörren.  Återkom med ncs koden på fasaden så hjälper jag er gärna vidare sedan.

Med vänliga hälsningar

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top