Josefine

Lister/dörrar/fönster: S0502-Y

Möbler/köksluckor etc.: S 2502-R

Hej! Jag skulle önska lite färgsättningshjälp i mitt hus. Vi ska göra om köket och har köpt IKEA's Lerhyttan i ljusgrått (NCS S 2502-R). Vi byter fönstret över diskbänken i samband med detta som har färgkod NCS S0502-Y. Resterande fönster, dörrar, lister osv är träfärgade men ska också bytas till vita framöver. Har läst att S0502-Y inte passar så bra till ljusgrå Lerhyttan, hur blir det om man behåller fönster i S0502-Y men har dörrar, lister, tak osv i vitt utan inslag av gult? Bör man ha samma vita för allt? Vilken väggfärg rekommenderar ni i köket för att luckorna inte ska uppfattas ännu mer lila? Det kommer vara halvkaklat i vitt ovanför diskbänken. Vi har tänkt ha samma väggfärg i kök och vardagsrum samt eventuellt hall som också är angränsande rum. Vi vill ha en väggfärg som är åt det beiga/gråa hållet. Köket har ljusinsläpp från väst, vardagsrum från syd och väst. Dessa rum har en 2 meter bred öppning till varandra. Vilken väggfärg passar i sovrummet som ligger på samma plan? Detta syns dock inte från köket. Sovrummet har ljusinsläpp från syd. Tack på förhand! Mvh Josefine

29/07/2020 14:57:20

Josefine:

Kan tillägga att vitvaror i köket är rostfria och bänkskivan av laminat i vit marmor. Golven är ek men något vitlaserade.

29/07/2020 15:08:28

Jotun svarar:

Hej Josefine

Era köksluckor i S2502-R har ett drag av grålila. Detta drag förstärks om man kombinerar denna färg med färger med drag av gult tex beige, gult, varma gröna och rosa färger. Detta behöver inte vara fel men är bra att känna till om man inte vill att luckorna ska upplevas som än mer grålila än de är. Det bästa är att välja kallare färger. 

Angående vita färger på detaljerna så är det absolut finast med en kallare vit färg på dessa tex  LADY 9918 Klassisk Vit. Måla alla fönster, snickerier, tak och dörrar i denna. Kika på  LADY 2104 Teblomma till väggar i kök och v-rum. Sovrum kan målas i  LADY 5200 Dusky Blue,  LADY 5343 Industriell Grå,  LADY 2336 New York eller  LADY 4622 Plommon. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt i rummen och se hur färgerna blir på olika ställen, i olika ljus, lampljus och dagsljus.

För matta och vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som snickerier, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i fyra olika glansgrader, Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till:)


30/07/2020 11:43:42
Go to top