Nina

Hej, Jag skulle vilja ha hjälp med färgsättning av ett kök mot norr (köksluckor, tak och väggar) samt angränsande hall i en 50-talslägenhet. Idag är allt målat vitt på putsad vägg (tapeten borttagen). Golvet ska behållas och är rustik Höganäsklinker. Någon beige/grå färg tror jag kan vara fint till klinkern. Jag tycker också mycket om grönt. Skulle gärna vilja ha förslag på olika nyanser som passar ihop, men inte allt för mörka färger och inte heller färg med blålila toner. Att ha fortsatt vita väggar är fortfarande ett alternativ och bara måla luckorna i en beige/grå färg. Även lister och dörrar ska målas, troligtvis i vitt. Jag har också funderat på att måla dörrar/lister i någon beige/grå färg, kanske i samma färg som väggen eller i någon annan nyans. Tror du att kalkfärgen vore finast på de putsade väggarna?

30/07/2020 16:57:18

Jotun svarar:

Hej Nina

Kika på  LADY 8281 Pale Linden till hall och  LADY 10678 Space till köket. Vita detaljer målas i  LADY 1001 Eggvit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt i rummen och se hur färgerna blir på olika ställen, i olika ljus, lampljus och dagsljus.

För matta och vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som snickerier, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i fyra olika glansgrader, Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak. 

Med vänlig hälsning:)


31/07/2020 13:13:37
Go to top