Malin

Kategorier:

Håller på att fixa till ett rum till barnen. I rummet som har många vinklar och vrår finns fyra väggar som är målade i retroblå och fyra väggar som är klädda med panel. Dessa är i dagsläget väldigt vita och ska målas om för att minska kontrasten till de blå väggarna. Vid de retroblå väggarna har vi nu byggt en våningsssäng som Även den ska målas. Frågan är - vilka färger passar att måla på panelen och på sängen? Rummet har inte jättemycket ljusinsläpp och golvet är ljust grått (vet tyvärr inte färgkoden då vi inte målat själva)

03/08/2020 23:43:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Malin

Kika på  LADY 5455 Industrial Blue till sängen och  LADY 5200 Dusky Blue eller  LADY 4423 Källa till panelen. Om ni vill ha mer neutrala färger som grått eller beige så behöver ni ta reda på vilken ncs-färgkod det grå golvet har. Låna hem färgprover på några grå färger och jämför med golvet. Se vilken som kommer närmast och återkom med detta i så fall:) Provmåla ovanstående färger på stora vita papper som du kan flytta runt i rummen och se hur färgerna blir på olika ställen, i olika ljus, lampljus och dagsljus. Var nog med att se att färgerna fungerar till det grå golvet. 

Trädetaljer som snickerier, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i fyra olika glansgrader, Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. 

Med vänliga hälsningar:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top