AM

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vita vet ej exakt

Angränsande rum : Nordsjö Hop Light Grey Helmatt

Möbler/köksluckor etc. : Köksluckor NCS S2502-R

Tak : TAKFÄRG HELMATT AMBIANCE SKY VIT Nordsjö

Hej, Jag har Ikea lerhyttan ljusgrå köksluckor som ska vara NCS S2502-R. Jag skulle vilja måla väggarna i en ljust grå färg som passar med denna grå på luckorna, men jag vill inte att hinten av lila i luckorna ska förstärkas. Köket ligger i söderläge. Vilken ljust grå färg hade kunnat passa? Se färdig bild för inspiration.

04/08/2020 11:34:33

Svar från kulörrådgivaren:

Hej AM

Kika på  LADY 2104 Teblomma. Den har också mycket rött i sig och passar därför bättre ihop med kallare vita på fönster, dörrar och snickerier, precis som Lerhyttan. Därför rekommenderar vi att dessa detaljer målas tex  LADY 9918 Klassisk Vit ihop med dessa färger. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt i rummen och se hur färgerna blir på olika ställen, i olika ljus, lampljus och dagsljus.

För matta och vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som snickerier, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i fyra olika glansgrader, Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och med  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänliga hälsningar


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top