A.

Lister/dörrar/fönster: Ncs s 0502-y

Angränsande rum: Ncs s 0502-y, är alla rum idag målade i

Möbler/köksluckor etc.: Golv i matt ek, Golvlist i ek, fönsterbänk av kalksten, kök HTH mono som har färgkod som Jotun Tidlösköksluckor

Tak: Vit

Vilken rolig och bra service detta är! Vi ska flytta in i nytt hus där alla väggar är målade i Bomull, även lister, fönster och dörrar har denna färg. Den del som ligger mot söder får en tydlig gul kulör vilket vi inte gillar och vill reflektera bort utan att behöva måla om allt. I miljön utanför på denna sida är gulaktig lärkträ, grålaserad panel och Nordskiffer. Vi har funderat på att måla hallväggen som inte har dörrarna Och den högra väggen eller hörnet I vardagsrummet. Vi gillar naturfärger, greige, beige, grått. Vi har Bla tittat på wasched linen, ascott, Form, Space mfl. Finns alltför många fina färger. Vi tar tacksamt emot råd som kan hjälpa oss. Skickar med några bilder.

10/09/2020 22:16:56

Jotun svarar:

Hej A

S0502-Y är en vit färg med tydliga drag av gult. Detta ser man extra tydligt om man har kritvita tak och i söderläge. Lite osäker på vad du menar med "reflektera bort" detta?? Om det gula draget är tydligt just i v-rum så kan det vara en god ide att måla om detta rum som du nämner. Jag hade dock målat om hela rummet, inte bara ett hörn. Det blir mer sammanhållet och lugnt. Kika på  LADY 1024 Tidlös och  LADY 1391 Ljus Antikgrå och se vad ni tycker. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance

Med vänlig hälsning:)

11/09/2020 12:31:12

A.:

Hej tack för svar, skickar en”gul” bild från hall in i vardagsrum och prospektets bilder från vardagsrummet. Kanske det bästa är att då måla med Tidlös som är den färgkod som är på köksluckor även om jag tänker att den bryter för lite mot bomull för att lura bort det gula intrycket. Men då bör jag kanske måla hela undervåningen eller bryta helt med fondvägg i hallen? Kanske Tidlös o sedan en fondvägg i hörnet med inmålad byrå. Förslag på färger som passar ihop?

11/09/2020 12:43:10

Jotun svarar:

Hej igen

Men oj, så gult det ser ut. Man kan ju dessvärre inte trolla bort det gula varma ljuset från söder.  LADY 1024 Tidlös har också en underton av gult men är mer dämpad. Här skulle man nästan behöva måla med en ännu kallare, tex  4894 Ocean Air eller  LADY 4017 Pilasterblå. Se även över belysningen. Om ni ändå vill ha en ljusare grå så kanske det blir bättre med  LADY 1391 Ljus Antikgrå om ni har Tidlös på köksluckorna. Ni skulle även kunna ha en av de blå i v-rum och en av de grå i köket. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

Med vänlig hälsning:)

11/09/2020 13:03:41
Go to top