Amanda

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Oljad ek

Angränsande rum : Stockholmsvit

Möbler/köksluckor etc. : Oljad ek

Tak : Vit

Hej! Jag skulle behöva hjälp med färgsättning av ett stort ljust vardagsrum på 26 kvm. Har redan målat rummet i Hipster Brown (jag vågar gå mörkt eftersom rummet är stort och ljust), men färger ger ett för grönt intryck för mig, men främst av allt så känns den inte klockren till eken. Vilka kulörer passar bäst till helt vanlig oljad/vaxad ek, som nu är den färgen jag har på golvlister, golv och majoriteten av möblerna i rummet? Jag har en förkärlek till varma färger, men gillar även neutralt. Tack!!

23/09/2020 14:15:04

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Amanda

Kika på  LADY 1352 Form,  LADY 1233 Mohair och  LADY 1623 Marrakesh. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance

Lycka till:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Jag tyckte att det kunde vara lite kul att få uppföljning på detta. Tack så mycket för de bra tipsen! Jag köpte alla färger som provfärgsark och satte på olika väggar i olika ljus och tidpunkter för att bygga mig en uppfattning om hur färgerna ser ut i de olika ljusen. I slutändan valde jag Marrakesh i Lady Pure Color supermatt. Enkel att måla och resultatet blev så vackert. Den svårarbetade röda färgen hos mina ekbetsade furulister har äntligen mött sin passande partner! Färgen blev väldigt harmonisk ihop med vaxad/oljad ek. Tack igen för tipset!

09/11/2020 19:14:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Amanda

Men, tack så mycket:) Alltid roligt att få lite feedback:)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top