Jl

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Bomull

Angränsande rum : Marrakesh, kryddor

Hej, vi har ett häftigt äldre hus med lång historia önskar färgsättning hjälp i hall/trappa/övre hall. Vi har bredvid hall på nedre plan målat med marrakesh och en vägg kryddor, lister i bomull. Jag tänker att man fortsätter med bomull på övriga lister i huset och en varm jordnära ton. I hallen önskar jag en ljusare ton då den är liten och kanske en kontrastfärg på dörren? Trappan från hallen skulle jag vilja ha en mörk färg både på steg och räcke. Jag tänker mig övre hallen i en mörkare ton och i trappan på vägen upp något ljusare? Vill ha en varm men elegant känsla! Vi inreder med en elegant rustik stil "chesterfield look".

23/09/2020 14:52:08

Kommentar

Kan även tänka mig en vit färg i trappan och på räcke. Glömde även lägga till att vi gillar de röda och gröna tonerna. Vilken vit färg har man i taket om listerna är i bomull?

23/09/2020 16:23:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Så fint:) Trappan är ganska brant och man får mer känslan av att den hör ihop med väggen än golvet? Här kan det vara fint att måla in trappan i samma kulör som väggarna i hallen för ett mjukare intryck. Kika på färgen  LADY 1875 Sans till väggarna och trappan och  LADY 1140 Sand till trappräcke och ytterdörr. Jag hade målat den övre hallen i samma ljusa  LADY 1875 Sans som i nedre hall. Det blir mer sammanhållet och lugnt. Om snickerierna målas i  LADY 1453 Bomull så blir det fint att även måla taket i denna kulör eller möjligen  LADY 1001 Eggvit (något mindre gul än Bomull) som ni även skulle kunna ha på snickerierna.  LADY 1001 Eggvit ger större valfrihet om ni någon gång vill byta färger;) Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Stegen som man kliver på i trappan målar du med Trestjerner Golfärg https://trestjerner.se/produkter Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till:))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar! Tycker ni då också att det ska vara samma färg på väggarna vid trappan med? Så både nedre hall, väggarna vid trappan och övre hallen i samma färg? Mvh

25/09/2020 13:34:03

Svar:

Jag insåg nu att det förstås var det du menade 😆👍

25/09/2020 18:27:55

Svar från kulörrådgivaren:

:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top