Fanny

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Klassisk vit

Angränsande rum : Tudor

Tak : Klassisk vit

Hej igen! Nu är det dags att måla nästa rum och hoppas på fin hjälp från er :) Rummet är i norrläge med fönster och öppen spis. Tanken är att det ska bli ett mysigt tv/familjerum. Därför vill jag ha en lite mörkare färg. I anslutande rum har vi målat Jotuns Tudor. Taket är i klassisk vit, samma med lister och fönsterbrädan samt den öppna spisen. Jag har spanat lite på Mohair som jag tycker blir lite för ”brun”. Därför vill jag inte heller ha Muskotnöt som jag också upplever har för mycket brunt i sig. Har även kollat på Varmgrå och Form. Gillar när det är mot grå men med värme. Vill ha en mörkare färg för att få en mysig ombonad känsla men vill inte att det ska kännas som en grotta heller. Kom gärna med förslag och/eller åsikter om dom färgerna jag kollat in! Skickar med bilder på rummet! Golvet ska bytas mot en enstavig ekparkett.

24/09/2020 15:51:41

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Fanny

Kika på  LADY 12078 Comfort Grey eller  LADY 10342 Kalkgrå om du vill ha en grå färg. Dessa ger en lagom kontrast till  LADY 0552 Tudor och är mer grå än bruna. Annars tycker jag att det kan vara fint med en grön färg tex  LADY 7629 Antique Green eller en rödare  LADY 2856 Warm Blush eller  LADY 2024 Senses. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar! Av ren nyfikenhet, skulle Varmgrå passa eller rekommenderar du inte den för att kontrasten blir för stor? Eller att rummet skulle bli för mörkt? Vill gärna ha din åsikt om den färgen till rummet :)

30/09/2020 10:36:28

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Fanny

 LADY 0394 Varmgrå fungerar också fint men kan bli för stor kontrast.  LADY 1352 Form blir för gul mot  LADY 0552 Tudor

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar! Det blev Kalkgrå vilket jag är supernöjd med, så stort tack igen!

30/09/2020 19:06:57

Svar från kulörrådgivaren:

:))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top