Elin

Kategorier:

Hej! Vi vill byta färg på vårt gula hus till en beige färg. Men det var svårare än vi trodde... Just nu tycker vi att 1283 ser bäst ut när vi har provmålat. Vad har ni för förslag? Vi vill att den ska kännas varm. Vi vill ha kvar vit färg runt fönster o balkong mm. Tack på förhand, Med vänlig hälsning Elin

28/09/2020 14:04:42

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Elin

Jag hjälper er gärna men här skulle jag gärna vilja ha lite mer information. Vilken kulör (ncs eller Jotun) har ni på fönster, dörrar, garageport och övriga vita detaljer? Det kommer att påverka vilka färger som blir fina och hur ni kommer att uppleva slutresultatet. Återkom med detta samt gärna vilka färger era grannar har på sina hus, så hjälper jag er vidare sedan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Fönster och dörrar vet jag inte vad det är för färg, det är inte målat tidigare. Dörren byttes ut för ca 15 år sedan av de förra ägarna, så det är väl någon standard vit. Jag kollade med våra närmsta grannar vad de har för färg, och det visar sig ha 1283 som vi just nu tyckte passade bäst på vårt... :) Det blir ju lite knasigt. Vi har ju dock helt olika hustyp så det kanske hade funkat ändå. Jag upplever att deras är mer grå än vad det ser ut på vår vägg när vi har provmålat, och vi är ute efter en mer varm beige. Vi vill som sagt ha kvar vitt runt fönster, och balkong mm, men detta ska ju givetvis också målas.

10/10/2020 13:20:46

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Elin

Lättaste sättet att ta reda på den vita färgen på fönster och dörrar, om ni inte tänker måla om dessa, är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer.

Om era grannar har målat sitt hus i den kulör som ni funderade på så kan ni måla ert hus i en mörkare eller ljusare variant av denna, för att det ska bli en liten skillnad. Om era grannar är huset med det gula teglet så tänk på att teglet påverkar hur ni uppfattar den grå färgen.

Det bästa är om ni kan återkomma med den vita färgen på fönster och dörrar, så hjälper jag er gärna vidare sedan.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Jag har nu kollat och jag tycker att det mest liknar S0500-N, men du får gärna ge förslag på båda nyanserna. Fönsterna börjar bli gamla och kommer att bytas ut inom de närmsta åren. Därför tycker jag det är intressant att veta hur den färgen påverkar. Med vänlig hälsning, Elin

14/10/2020 21:27:38

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Elin

Om vi börjar med färgen på fönster och dörrar så blir det finast att måla alla detaljer som ska vara vita i samma vita kulör. Alltså, om fönster och dörrar är i en varmare vit så målar man övriga vita detaljer tex knutbrädor, foder runt fönster och dörrar i samma varma vita kulör. Om man har kritvita fönster och målar foder runt fönstren i en varmare vit kulör så ser den varma vita färgen lite smutsgul ut och den kalla vita kan dra lite åt det blåvita hållet. Målar man alla vita detaljer i samma vita kulör ser det vitt ut. Den vita kulören på de vita detaljerna påverkar också vilka färger som blir fina på fasaden, speciellt gäller detta ljusare färger. Kontur kan upplevas lite kallare ihop med den varma färgen på teglet. Detta kan även påverka hur Kontur blir på ert hus eftersom man kommer se husen samtidigt. Kika på JOTUN 1352 Form,  JOTUN 0394 Varmgrå och  JOTUN 1462 Grå Skiffer och  JOTUN 1899 Front. Provmåla på stora skivor som ni kan flytta runt och se hur färgerna blir på olika sidor om huset. Betrakta lite på avstånd. Var noga med hur det blir ihop med grannarna. Återkom sedan med hur ni upplever färgerna så hjälper jag er gärna vidare med kulör till fönster, dörrar och övriga detaljer samt grundmuren.

Fasaden målas med  DEMIDEKK Infinity.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Jag förstår hur du menar med det vita. Men jag tror att du har missförstått vilken färg jag menade från början. Vi har tidigare fastnat för 1283 Ljus grå umbra. Det är alltså den våra grannar har. Vi har provmålat 1016 Blek sand och 1939 Sandbeige men tycker dessa är för ljus/mörk. Vi är nu inne på 1816 Strand eller 1486 Rå umbra blek. Har du några tankar om dessa? Kommer de funka ihop med grannarnas 1283? Vi vill som sagt ha en varm beige färg. Med vänlig hälsning, Elin

19/10/2020 11:29:55

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Elin

 JOTUN 1816 Strand och  JOTUN 1486 Rå Umbra Blek kan fungera på ert hus. Lite svårt att säga hur det blir ihop med grannens hus eftersom färgen uppfattas lite kallare på detta hus, pga det gula teglet. Provmåla och se hur det blir på ert hus. Var nog med att även se hur dessa kulörer blir ihop med era fönster.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top