Mikaela Brunn

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vita, ej bestämt

Angränsande rum : Vet ej ej bestämt

Hej! Jag ska måla om kök/vardagsrummet i sekelskiftetslägenhet och planen är att måla helt vitt. Frågan är hur man väljer en bra vit färg? Köket kommer vara veddinge vit från Ikea så det är viktigt att det inte skär sig med färgen på väggen. Lister och paneler ska vara i samma vita är tanken iaf. Som bilderna nedan. Tror även att taket ska vara i samma vita, vill iaf att det ska vara känslan men vet inte om man borde tänka annorlunda. Det får inte bli för kallt eller sjukhusaktigt utan ska helst se lyxigt ut. Utanför, på gården, är husen gula.

21/10/2020 22:49:40

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Om du vill ha en helt vit miljö så blir det finast att måla alla vita detaljer i samma vita kulör. Det finns ingen färg som är exakt men Ihop med ditt kök så hade jag målat alla andra vita detaljer i   LADY 1624 Lätthet som är väldigt nära. Här är det viktigt att måla även taken i samma vita. Då ser det vitt ut. Ett alternativ är att måla tak och snickerier i  LADY 1624 Lätthet och väggarna i en nästan vit tex  LADY 1622 Reflektion,  LADY 1376 Froströk eller  LADY 0471 Lys Antik, om du vill ha en varmare känsla. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och  LADY Perfection om det är släta tak.

Lycka till:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top