Sofia

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Klassiskt vit

Angränsande rum : Sheer grey och comfort grey

Möbler/köksluckor etc. : Ekbänkskivor, skurade trägolv.

Tak : Klassiskt vit

Jag ska måla ett stort furuskåp med spegelluckor i gammal allmogestil. Det ska stå i köket där vi har Sheer grey på väggarna(pärlspont) och deco blue på skåpluckorona. Vi har ekbänkskivor och terracottakrukor. Trägolv. Vi tycker om när det sticker ut lite men vill ju ändå att det ska harmonera med resten. Vad skulle ni rekommendera för kulör. Öppen för både lite mer vågade eller diskrett

22/10/2020 18:19:02

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Sofia

Kika på  LADY 10429 Diskret,  4894 Ocean Air,  6378 Iconic och  LADY 2024 Senses. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Vardagsrummet med sydost fönster som jag har målat i comfort grey tycker jag upplevs lite grön jämfört med Sheer grey som vi har i köket (som upplevs mer varmgrå som jag var ute efter) med fönster mot nord och nordväst. Har ni något förslag på en annan färg som skulle kunna passa i vsrdagsrummet. Kanske en som är lite ljusare än comfort grey. Hallen som är innan köket tänkte jag måla i reflektion. Vi har en svart soffa och en lampa som jag gärna vill att det ska matcha med.

18/05/2021 08:16:19

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Sofia

Kika i stället på  LADY 1622 Reflektion till v-rum och en något mörkare och lite kulört färg till hallen tex  LADY 10580 Soft Skin. Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med  LADY Pure Color, Nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top