Eva

Lister/dörrar/fönster: Bomull i taket och Tidlös på murstocken, planerar måla lister och dörr-/fönsterfoder

Angränsande rum: Raw Canvas

Möbler/köksluckor etc.: Anpassas, men finns en plankvägg som är blottad i köket (se bifogas bild (medveten om att ljuset är väldigt gult på bilden)

Tak: Bomull

Hej! Renoveringen av övervåningen är klar och vi är supernöjda. Har valt Raw Canvas som bas på väggarna på övervåningen. Till murstocken valde vi Tidlös (se bifogad bild) och i taket Bomull. Nu är det dags att måla under våningen. Färgen från övervåningen följer med på väggen ned i trappan och alltså är väggen i hallen redan målad i Raw Canvas. Lamporna i trappan har just nu ett väldigt gult sken vilket förstås påverkar färgen. I köket har vi i princip bestämt oss för att måla Savanna Sunset på den nordliga väggen i Minerals revive, Luckor ev i Rustik terracotta. Den östliga väggen i köket består av plank (motsvarande bilden som är bifogad) och murstock som målas i Tidlös. Övriga väggar i köket funderar vi på Modern beige eller en annan beige mjuk nyans som är dämpad och mer stillsam men ändå kan möta upp mot den färgstarka och intensiva köksdelen av rummet. Vill inte ha en för ljus ton här, men däremot gärna en ljusare ton i vardagsrummet som kan bli som en brygga till hallen. I sovrummet funderar vi på att måla väggar och tak i gula Observe och låta en vägg sticka ut i en mer kulörstark gul ton. Jag upplever Masala något för intensiv, men vill ändå ha den okratonen, den får inte bli grönaktig eller för grå. Även här finns en bit av murstocken som vi vill ha i Tidlös. Mitt stora frågetecken är hur vi binder ihop allt på ett lugnt och sansat sätt i hallen. Vad finns det för en kulör som kan möta Raw Canvas på ett bra sätt i trappen och sedan ta oss vidare in till det orangegula sovrummet och in till det rödrosa köket? Jag har funderat på om Space kan göra jobbet? Skulle vi kunna måla Space både i hallen och i Vardagsrummet? Eller Sand? Andra bättre alternativ? Tusen tack för hjälp!

16/11/2020 20:43:16

Jotun svarar:

Hej Eva

Hallen på nedre plan kan vara i  LADY 10961 Raw Canvas. Vad gäller köket så är  LADY 20046 Savanna Sunset fin ihop med  LADY 20120 Organic Red på luckorna.  LADY 12076 Modern Beige passar fint med både hall och de roströda färgerna. På murstocken hade jag dock valt  LADY 10678 Space. Den har mer rödhet i sig än  LADY 1024 Tidlös och passar därför bättre i köket. V-rum kan målas i  LADY 10678 Space.  1303 Observe kan vara fint i sovrum. Om du vill ha en vägg i en starkare gul så kika på  1392 Gul Antik. Glöm inte att provmåla:)

Med vänlig hälsning:)

18/11/2020 10:53:50

Eva:

Tack för bra tips! Att måla murstocken i Space låter bra. Murstocken syns ju dock i alla rum - tycker du att den ska vara målad i Space även i hallen ihop med Raw Canvas och i sovrummet ihop med Observe? Och om murstocken är målad i Space i vardagsrummet också så blir det i så fall samma kulör som på väggarna där, men det kanske bara blir fint? Skulle Dijon Yellow kunna vara ett annat alternativ på en mörkare vägg i sovrummet? Funkar den i så fall med Observe tycker du och Space på murstocken..?

18/11/2020 12:25:48

Jotun svarar:

Hej igen Eva

Ja, det blir fint att ha den i samma kulör på hela våningsplanet men provmåla gärna innan du sätter igång:)  LADY 10001 Dijon Yellow  tror jag du kommer tycka blir för skarp ihop med  1303 Observe.

Med vänlig hälsning:)

18/11/2020 14:47:54

Eva:

Har färgprover över hela väggarna här hemma :) Känns väldigt bra det här. En sista fråga bara: Jag har nu fått rätt svårt att släppa tanken på att ändå måla Dijon Yellow i sovrummet (efter att jag såg Jotunbilden med just ett sovrum i den kulören med ett likadant element som vi har i vårt sovrum....) Vilka mer dämpade kulörer skulle fungera intill Dijon Yellow i sovrummet? Skulle Refined Yellow intill Dijon Yellow kunna vara nåt och så Space på muren?

18/11/2020 21:17:05

Eva :

Refined yellow förmodligen för grön men kanske Humble Yellow ihop med Dijon Yellow kan funka.

19/11/2020 12:59:42

Jotun svarar:

Hej igen Eva

 LADY 11173 Humble Yellow kan fungera men även här blir det en stor kontrast mot  LADY 10001 Dijon Yellow men om du gillar Dijon Yellow så skulle jag provmåla och se hur du upplever det;) Det fungerar kulörmässigt:) Du skulle även kunna ha  1392 Gul Antik tillsammans med  LADY 10001 Dijon Yellow. Då blir det inte lika stor skillnad mellan de två färgerna i sovrummet.  LADY 12082 Refined Yellow blir för grön i sammanhanget. 

Med vänlig hälsning

21/11/2020 13:01:46
Go to top