Annika

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Bomull

Angränsande rum : Tidlös

Möbler/köksluckor etc. : Garderobsdörrar Stockholmsvit

Tak : Stockholmsvit

Har tyvärr ingen bild på planlösning. Eftersom jag redan har färg av tidlös och vill använda den i allrummet så kommer jag att behålla färgen bomull på lister och dörrar. Däremot kommer jag måla taket i stockholmsvitt. Man kommer upp i ett stort allrum (väggfärg tidlös) rakt fram ligger vårt sovrum där jag har ett överkast i lila/rosa/grått/varmvit. Det är sovrummet jag vill ha färgförslag på. Jag har provmålat med washed linen men tyckte den blev lite ljus och kanske lite tråkigt grå. Idag har vi en grön tapet som är fin men sliten. Tycker om naturfärger har även funderat på en grålila eller grågrön förg men vet inte vad som passar till de varmare vita toner som finns. Hoppas det är tillräcklig info för att få lite olika färgförslag. Tack på förhand, det är en jättefin tjänst ni tillhandahåller. Förra året hjälpte ni till med färgsättning av mitt s ommarhus:)

17/11/2020 08:19:57

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Annika

Tack, så bra. Eftersom du har ganska mycket rödhet i färgerna i ditt sovrum så behöver du en rödare grå i det rummet om den grå inte ska upplevas som grönaktig. Å andra sidan kan det kännas fel med en rödare grå ihop med Tidlös. Kika på  LADY 8469 Green Leaf,  LADY 8546 Local Green,  LADY 8281 Pale Linden eller  LADY 8302 Lagerträd om du vill ha en grön färg. Det kan också vara fint med lite mörkare färger som  LADY 1352 Form,  10385 Belgian Brown och  20162 Mellow. Provmåla igen:)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej. Tack för fina färgval, det satte griller i huvudet? Jag har jag målat med några gröna men inser att de är för gröna. Form var ju jättefin jag gillade det mörka men kanske att det blir lite grått. Jag har tittat på mer mörkt ännu mer grågröna och undrar om Timjan skulle kunna vara fin? Jag har 2 alternativ som jag väljer mellan där jag nu även vill ha hjälp med färgsättning med allrummet. Lister och dörrar är bomull och tak+taklister eggvit. Man kommer upp i en trapphall där finns det ett stort allrum och vårt sovrum ligger rakt fram efter allrummet (syd sydväst läge). Eftersom jag redan har tidlös färg, som jag dessutom tycker om så skulle jag vilja använda den. Så mina frågor och alternativ: Alt1. Trapphallen -Tidlös, Allrummet - gärna lite förslag som fungerar som brygga mellan färgerna, sovrum Form. Alt 2. Trapphallen - Tidlös, Allrummet - lite olika färgförslag som fungerar som en brygga mellan rummen. Sovrum- Timjan om den nu passar? (har ej målat upp den ännu) eller något annat förslag. Tack för all hjälp

27/11/2020 13:15:19

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Annika

 LADY 1024 Tidlös,  LADY 10679 Washed Linen och  LADY 8304 Timjan är en fin färgkombintion. Provmåla igen:)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top