Kenneth

Lister/dörrar/fönster: Det är det som är frågan...

Angränsande rum: 4017 Pilasterblå

Möbler/köksluckor etc.: Golv: Björk från 2002 (ganska varm gul färg)

Tak: Kvistfärg

Hej, Vi tänkte måla stort vardagsrum och en angränsande hall med Jotun LYS ANTIK 0471. Vilken färg rekommenderar ni för karmar och fönstersmygar? Läste på något ställe att det skulle vara 9918 Klassisk Vit (S 0500-N) Fungerar Eggvit till Lys Antik eller är det bättre att använda Klassisk vit? En fundering: Kommer inte t ex de vita dörrarna att upplevas som lite gula då? Dörrarna är fabriksmålade i vitt (köpta 2002) och jag upplever att de har färgkod Bomull eller Eggvit (dvs lite gult, typ 0502-Y). Men problemet med dörrarna kan man kanske visserligen lösa med att måla dem i samma färg som snickerierna i så fall. Om LYS ANTIK 0471 passar bättre med Klassisk vit (än Eggvit) är det kanske värt besväret att måla om dörrarna också. I övrigt är golvet i björk inlagt 2002 (dvs ganska gult). Taket är vitmålad furu (dvs kvistfärg). Vet inte färgkoden på takfärgen/kvistfärgen dock. Det hade varit bra om ni skriver på hemsidan vilken färg som passar för snickeridetaljer med Lys Antik. Nu står det endast att den matchar med två bruna färger MACCHIATO 1359 och SOLID 2363 (men ser tyvärr ingen rekommendation om matchande färg till snickerier).

17/11/2020 08:37:12

Jotun svarar:

Hej Kenneth

Till  LADY 0471 Lys Antik blir det finast med  LADY 9918 Klassisk Vit på alla vita detaljer som tak, fönster, dörrar och övriga snickerier. Om man har gulaktigt vita färger ihop med Lys Antik så kan snickerierna få ett smutsgult drag. En liknande färg som fungerar med varmare vit kan vara  LADY 1931 Kokos eller  LADY 1875 Sans. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och  LADY Perfection om det är släta tak.

18/11/2020 13:39:28
Go to top