Sandra

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S 0500-N

Angränsande rum : Ej bestämt

Möbler/köksluckor etc. : Sheer grey

Tak : S 0500-N

Hej! Jag skulle behöva hjälp med några förslag på väggfärg till vårt kök och vardagsrum (öppen planlösning i vinkel). Vi har bestämt oss för att måla köksluckorna i Sheer grey då vi tycker att den går fint ihop med den bänkskiva vi valt (Clamshell). Foder/dörrar blir i Klassisk vit. Var inne på färgen Reflektion till väggarna, men tycker att den är lite för ljus. Önskar dock ändå en ganska ljus färg så att det blir kontrast mot luckorna. Golvet blir i enstavig mattlackad ek. Köket har fönster i norr och öster, vardagsrummet har fönster i väst. Både kök och vardagsrum gränsar till hallen som vi eventuellt har tänkt måla i Pale Linden, men här tar vi också gärna några förslag. Tack på förhand! Mvh Sandra

17/11/2020 11:10:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Sandra

Kika på  LADY 0552 Tudor. Den är lite mörkare och lite varmare än  LADY 1622 Reflektion. Ett alternativ är även att måla köksluckorna i  LADY 12078 Comfort Grey och väggarna i  LADY 12077 Sheer Grey. Till hallen blir det fint med en något kallare ljus grön tex  8118 Lövsal eller  LADY 7555 Soft Mint. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack snälla för tipsen! Tudor ser riktigt fin ut. Även Lövsal ska provmålas :) OM det nu skulle vara så att vi upplever Tudor för varm, skulle Sommarsnö funka då eller skär det sig? Mvh Sandra

18/11/2020 20:06:44

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Sandra

 LADY 1928 Sommarsnö är betydligt gulare än både  LADY 12077 Sheer Grey,  LADY 1622 Reflektion och  LADY 0552 Tudor. Risken finns att du upplever den lite gulare än den egentligen är mot luckor i  LADY 12077 Sheer Grey som har mer rödhet i sig och därför också kan få ett röd-stick ihop med Sommarsnö. Men, provmåla och se hur det blir i ditt ljus.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top