Linda

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Kritvita lister, 0502-y fönster, teakdörrar, svarta industridörrar två ställen

Angränsande rum : vitt te, vit tapet, white linen,

Möbler/köksluckor etc. : Kritvitt kök, gamla avlutade matbord kök, matsal, svarta stolar, greige soffa, grå matta hall, vit bokhylla hall.

Tak : vanlig vit takfärg?

"Hej! Jag håller på att renovera v-rum och matsal i min 60-talslägenhet men har svårt att ta beslut gällande färger. Vi har öppnat upp mellan vardagsrum och "matsal" som tidigare var ett sovrum och ska sätta in svarta glasindustri dörrar(parad) emellan. Vardagsrummet vetter mot norr och har målats om oändliga gånger och jag har aldrig riktigt varit nöjd- Men nu har vi beslutat om att måla med washed linen och det ser jättefint ut. Alla fönster i lägenheten är målade med 0502-y. Vi kommer att ha mycket trä, vitt svart och lite grönt med rost. Lägenheten är ganska öppen och kök, hall och v-rum samt sovrummen angränsar till varandra så jag skulle vilja att allt hängde ihop. Köket är mot söder och där har vi kritvita krispiga luckor och ALLA dörrkarmar är målade med kritvit samt teakdörrar. I hallen har vi white linen, sov rum vitt te. Jag skulle vilja att allt hängde ihop men vet inte vad jag skall ha för färg i hallen för att det inte skall skära mot v-rum och matsal? Och eftersom alla lister och dörrkarmar är kritvita vet jag inte om det ser dumt ut att ha olika i olika rum? Hur gör jag? Har du något bra förslag? Köket kommer inte att målas om det är ganska nytt. Jag skulle vilja måla hallen i washed linen också men är rädd att det ser konstigt ut mot kritvita garderober samt kritvitt kök och lister. Tacksam för svar! Med Vänliga Hälsningar Lind

21/11/2020 11:10:40

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Linda

Om vi börjar med den vita färgen på snickerierna så blir det mest enhetligt att använda samma vita kulör som du har i övriga rum.  LADY 10679 Washed Linen är fin och passar bäst ihop med varmare vita som  LADY 1453 Bomull och  LADY 1001 Eggvit. Lite osäker på vilken färg du menar med White Linen? Har du en ncs-färgkod så vore det toppen. Om du menar  LADY 2104 Teblomma så är den betydligt rödare och fungerar mindre bra ihop med Washed Linen. Återkom gärna med detta så hjälper jag dig vidare sedan.

 Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top