Lisa LL

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S1502-Y

Angränsande rum : 0300-N

Möbler/köksluckor etc. : Ikea Ekestad på bänkskåp

Tak : 0300-N

Hej, Jag ska inom kort genomföra en renovering av mitt kök och i samband med det måla om i det angränsande vardagsrummet. Som bänkskåpstomme kommer jag att välja Ikeas Ekestad och nu undrar jag vilka färgval som kan vara lämpliga för väggskåpen i köket. Dessa kommer jag att beställa från en lackeringsfirma och har därför alla möjligheter. Jag tänker mig en varm grå, alternativt greige ton, men vad passar egentligen bäst till ek? Jag har sneglat lite på Ascott men känner mig osäker på om det blir rätt. Vilken väggfärg ska jag sedan satsa på utifrån färgvalet på luckor (idag är det kritvitt, samma färg som i taket) om jag tänker mig en ljusare nyans, men ej helt vit? Den färgen får nog även följa med in i det angränsande vardagsrummet. Golvet är en ekparkett. Tacksam för hjälp :-)! /Lisa

21/11/2020 16:31:52

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Lisa

Här får man ta hänsyn även till era snickerier i  LADY 1391 Ljus Antikgrå. Kika på,  LADY 1032 Grå Harmoni,  LADY 1877 Vallmofrö eller  LADY 7613 Northern Mystic till de övre köksskåpen. Väggarna kan vara i  LADY 1928 Sommarsnö. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top