Erik

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Bruten vit - v-mill halblank alcro

Angränsande rum : Kalk 10341

Möbler/köksluckor etc. : Fiskbensparkett i valnöt. Vita släta köksluckor.

Tak : Vitt tak, någon benvit kanske. Osäker.

Hej! Vi bor i en gammal sekelskifteslägenhet med mörkt fiskbensparkett och vitt kök med släta luckor (ganska modernt). Vi har målat Kalk 10341 i köket för att få in en mer varm känsla i köket eftersom vita skåluckor kan få det att kännas kalt och kallt annars. Vardagsrummet avgränsar till köket genom pardörrar, men här är vi osäkra på vilken färg vi bör måla. I vardagsrummet har vi en kakelugn som är lite creme färgad och vi testade att måla med tidlös här men det blev inte bra alls. Kakelugnen gick i samma ton. Skulle vilja ha en färg som passar till en cremefärgad (lite åt det gula hållet) kakelugn samt något som passar till Kalk i köket eftersom vardagsrumet och kök ligger så nära varandra. Alternativt om ni har tips på en annan färg vi bör testa istället för kalk? :) Vi har varit inne på en eventull dämpad grön färg eftersom kakelugnen har lite gröna blommor på. Men osäkra, så alla tips mottages!

22/11/2020 22:20:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Erik

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att återkomma med ncs-färgkoden på dina snickerier så vore det toppen. Det påverkar vilka färger som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Snickerierna har vit vit - S 0500-N. Glömde säga att vi har målat Kalk i köket i Jotun Lady heltmatt. Bifogar en bild på kakelugnen

23/11/2020 23:08:40

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Erik

Kika på  LADY 7613 Northern Mystic,  LADY 8422 Green Marble eller  LADY 8469 Green Leaf om ni vill ha en mörkare grön. Jag tycker även att det kan vara fint med en rosa ton tex  LADY 20047 Blushing Peach. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top