Liselotte

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Innerdörrar klassisk vit. Lister stockholmsvit.

Angränsande rum : Morgondis från Jotun

Möbler/köksluckor etc. : Vita köksluckor från IKEA.

Tak : Vitt tak målat med Jotuns takfärg.

Hej Jotun, Skulle bli glad över hjälp med en fråga om färg på lister. Vi har målat väggarna med er färg morgondis samt innerdörrar med klassisk vit. Lister samt ett annat rum är målat i stockholmsvit. Vi hade ingen aning om att det var så stor skillnad mellan vita nyanser. Nu vet vi bättre. Emellertid är alla fönster mm också stockholmsvita så det är bara att glömma och måla om allt. Därför vill jag nu hitta en vit färg som kan tänkas användas på lister för att få den klassiska vita färgen på våra innerdörrar att mötas med den stockholmsvita. Kanske blanda klassiskvit med stockholmsvit dvs hälftenhälften eller har ni något annat förslag till en stackare som upptäckte detta försent....? Jag är ingen perfektionist men vill gärna ha lite harmoni i färgsättningen. Tack snälla om ni kan råda! Mvh Liselotte

23/11/2020 20:00:14

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Liselotte

Tyvärr är det ett vanligt problem, att man har både kalla och varma vita kulörer. Den varmare vita uppfattas då ännu mer gul än den egentligen är och den kritvita kan nästan upplevas som lite blåaktig. Det går tyvärr inte att trolla här. Det finaste är att måla alla vita detaljer, tak, fönster, dörrar, köksluckor och övriga snickerier i samma vita kulör. Vilken vit har du på köksluckorna eller har du namnet på dina luckor från Ikea? Återkom med detta så hjälper jag dig vidare sedan.

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen Jotun, Köksluckorna heter Lidingö och är från IKEA. Tack om du har möjöighet stt råda. Dessvärre kan vi inte måla om allt för det innebär att vi får måla om alla våra nya fönster, ett nybyggt stort rum samt allt annat i huset. Så jag får försöka hitta en annan lösning. Visst blir det bäst att ha allt likadant men det är dessvärre ohållbart att göra om allt....

24/11/2020 22:07:21

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

Det går som sagt inte att trolla bort olikheterna i de vita kulörerna och det faktum att de förstärker varandras olikheter men om du vill testa ett mellanting så kan du provmåla färgen  LADY 1624 Lätthet. Den är fortfarande gulare än den kritvita men vitare än den gula, och man kommer se skillnaden. I annat fall hade jag målat om listerna och de vita väggarna i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du LADY Pure Color, nya LADY Wonderwall eller LADY Banlance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top