Erika

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S0500-N

Angränsande rum : 2303-y14r

Möbler/köksluckor etc. : behöver hjälp

Hej, vi älskar er washed linen och har målat med den kulören i vårt gästrum (sydväst läge) och tänkte nu måla den i vårt sovrum med (norrläge). Vi håller även på att bygga garderober i sovrummet som vi vill skall ha samma NCS-kod som väggen. Tyvärr kan garderobsbolaget enbart jobba med NCS 1950-koder (dörrarna skall sprutmålas och ej handmålas). Så för att de skall kunna ta fram en färg så skulle vi vilja ha hjälp med att veta vilken NCS S-kod som ligger närmast er 2303-Y14R. Stor tack på förhand,

17/12/2020 13:16:24

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Erika

Det stämmer att  LADY 10679 Washed Linen inte har en standard-ncs. Om man väljer en ncs som ligger så nära Washed Linen som möjligt så kan det se lite "fel" ut om färgerna är lika varandra men ändå är olika. Här hade jag valt en standard-ncs som ger en liten skillnad mot Washed Linen. Kika på S4502-Y.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för snabbt svar. Men vilken standard NCS kod ligger närmast er washed linen? Vi har inte målat väggarna ännu så vill därför hitta så nära som möjligt. Men vi ska absolut kolla in andra alternativ också.

17/12/2020 14:04:31

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

S2005-Y10R ligger nära men kommer kännas "fel". Tänk även på att ni provmålar och ser hur  LADY 10679 Washed Linen blir. Den gör sig egentligen bäst ihop med varmare vita kulörer på snickerierna men det kan fungera som i ert andra rum men provmåla gärna så ni ser hur det blir i detta rum.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

OK så istället för 0500-N på fönster/dörrar borde vi ha en varmare nyans? vi ska absolut testmåla innan vi bestämmer något. Bägge rummen är ju olika i ljus. Vi vill ha en gråbeige-färg som passar bra i norrläge (inte för ljus eller för mörk). Färgen får inte bli för kall men inte för rosa heller. Har ni någon bra färg hos Jotun i standard NCS som skulle passa in på detta?

17/12/2020 14:19:37

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Om ni vill ha en gråbeige färg som är en standard-ncs-färg så får man välja en där det blir en tydlig skillnad mot Washed Linen, som jag beskrev tidigare. Här kan  LADY 1877 Vallmofrö vara fin. Den är betydligt mörkare men blir ombonad och elegant. Annars är  1303 Observe,  LADY 8281 Pale Linden och  LADY 8252 Green Harmony varma kulörer som blir fina ihop med Washed Linen. Dessa har en standard-ncs. Provmåla och se hur du tycker att de blir. 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top