Maja

Kategorier:

Hejsan Har tänkt måla kakel i köket, och funderade vilken sorts färg jag ska använda? är LADY Supreme Finish , en lackfärg? Kan den användas? Ska måla köksluckorna grå så då hade jag en fundering på att måla kaklet vitt eller ljus grå. Vilken kulör av vitt tycker du då att jag ska använda vill helst inte att den ska dra mot gult, men inte heller ljust blått. Mvh Maja

08/01/2021 14:36:57

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Maja

Vilken kulör tänker du måla på köksluckorna? Det påverkar vilka färger som blir fina på kaklet. Återkom med detta samt vilken färgkod du har på fönster, dörrar och övriga vita detaljer så hjälper jag dig gärna vidare sedan. 

När man målar på kakel ovanför diskbänk är det viktigt att rengöra noga innan målning, använd JOTUN Special Rengöring gulnat trä https://www.jotun.com/se/se/decorative/interior/products/jotun-spesialrens-gulnet-panel för att säkra att det blir riktigt rent. Grunda sedan med JOTUN Superhäft grundning https://www.jotun.com/se/se/decorative/interior/products/jotun-superheft-grunning och avsluta med 2 strykningar  LADY Supreme Finish.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hejsan Jag hade tänkt måla köksluckor NCS S 5000-N eller 4502-Y eller 3502-Y, det lutar åt att det blir 5000-N. samt att vi har en gammal ljus tapet i kök och gamla foder målade i 0502-y. Men jag skulle vilja ha måla kaklet i vitt eller ljusgrått, men vilken vit ? När man tittar och köpa Lady Supreme Finish Silkesmatt lackfärg, finns det en som heter "vit" vad är det för vit, annars så väljer jag en NCS.

08/01/2021 21:03:20

Svar:

jo en fråga till när jag ska måla köksluckorna ska jag även då ha Lady Supreme, om man vill ha glans 35 vad heter den då ?

08/01/2021 21:06:53

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Maja

De kulörer som du väljer mellan till luckorna blir fina ihop med olika grå och olika vita. Kallare grå som S5000-N blir finast ihop med kallare vita, tex  LADY 9918 Klassisk Vit. Tyvärr kan dina varmare snickerier uppfattas som lite smutsgula ihop med en kallare vit på kaklet. Med dina snickerier i 0502-Y så blir det bättre med luckor i S4502-Y eller S3502-Y. Kaklet kan då målas i  LADY 1001 Eggvit om du vill ha ett vitt kakel. Om du vill ha ett ljusgrått kakel ihop med S4502-Y eller S3502-Y så kika på  LADY 1024 Tidlös till kaklet. Vad gäller både luckor och färg på kakel är det ju viktigt att dessa passar fint med tapeten. Provmåla därför på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus och ihop med tapeten. LADY Supreme Finish finns med glansgraderna 5, 15, 40 och 80.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top