Amanda

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : 0500-N

Angränsande rum : 0500-N

Möbler/köksluckor etc. : S2502-R

Tak : 0500-N

Hej! Vi är mitt uppe i en renovering av hela vårt entréplan och kommer ha en öppen planlösning mellan kök, hall och vardagsrum/matsal. Sydvästligt läge med väldigt mycket ljusinsläpp i vardagsrum/matsal. Vi vill helst ha en behaglig och lugn färg genomgående i alla rum,gärna beige/greige. Men har läst här i forumet att det blir svårt med köket Lerhyttan grå S2502-R, som vi valt. Alla snickerier och tak kommer ha kall vit 0500-N. Har sett rekommendationer på Teblomma men på färgprovet upplever vi den rosa. Finns det något annan beige/greige färg ni kan rekommendera? Ta även gärna emot tips på matchande färg till gästrummet på entréplan. Tacksam för svar, Amanda

11/01/2021 22:21:15

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Amanda

Lerhyttan Grå har en grålila ton som framträder mer ihop med varmare färger som varma grå, beige, gula, varma gröna, rosa osv. Den kallare vit som ni har på de vita detaljerna blir fin mot Lerhyttan.  LADY 2104 Teblomma kan få ett svagt rosa drag, eftersom den har en hel del rödhet, precis som Lerhyttan har. Kika även på  LADY 1622 Reflektion som är något mindre röd än teblomma. Om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så hjälper jag dig gärna vidare med en färgplan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej och tack för ert svar. Reflektion har vi kikat på men har inte tagit med något prov, men den ser fin ut så ska testa med den. Laddar även upp en bild på planlösningen.

12/01/2021 14:40:54

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Amanda

Tack, toppen! Återkom med hur du upplevde Teblomma och Reflektion när du provmålat:)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top