PM

Kategorier:

Hej, vi skall måla om fasaden till sommaren. Planen är att fönster, vindskivor, och takdelen på garaget blir vitt. Panelen är tänkt i nån beige ton och där har jag främst tittat på blek sand och sandsten men har väldig beslutsångest och gillar så många färger. Är också inne på att måla ytterdörrarna i nån avvikande färg, har där tittat på herrgårdsgrön men vet inte alls vad som kan passa, även vart inne på nån mörkare beige. Huset består till största del av tegel så ytorna som skall målas är inte jättestora, allting kommer målas även uterummet som är tillbyggt och i dagsläget är vitt. De blåa markiserna skall bort. Finns 2 mindre altaner som båda endast är oljade i neutral färg. Grannar har vi ett gult hus och ett vitt hus. Kom gärna med förslag, vill att huset skall se stort och "pampigt" ut men också såklart inbjudande. Så vill gärna ha hjälp både med förslag på vilken fasadfärg som kan göra sig bra, vad det passar med för vit färg och vad som kan vara en snygg färg som bryter av om ni tror detta kan passa.

12/01/2021 02:34:12

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jättefint hus:) Har du möjlighet att ta en närbild på teglet där det framgår så tydligt som möjligt vilken ton detta har, så vore det toppen?

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Här kommer några bilder :)

13/01/2021 15:13:20

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack, perfekt:) Här kan det vara bra att börja med den kulör som du vill ha på träfasaden. Kika på  JOTUN 0394 Varmgrå,  JOTUN 1016 Blek Sand,  JOTUN 1939 Sandbeige och  JOTUN 0182 Pärlgrå. Alla vita detaljer målas i  JOTUN 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita skivor eller liknande som du kan flytta runt huset och se hur färgerna blir på olika sidor om huset, i olika ljus. Betrakta lite på avstånd. Återkom sedan med hur du upplevde dessa kulörer så hjälper jag dig gärna vidare med en kulör till dörren. Fönsterluckor målas antingen i samma kulör som träfasaden (för ett lugnare intryck) eller i en kulör som liknar ytterdörren, som vi går vidare med när du har testat kulörerna till fasaden. Återkom med detta så hjälper jag dig gärna vidare sedan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top