Anna

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : 0502-Y

Angränsande rum : Washed Linen

Möbler/köksluckor etc. : vita idag - skall målas om

Tak : Vitt

Hej! Har två frågor :) Kök: Jag skall måla om våra köksluckor och har funderingar på färg. Har målat väggarna i köket samt angränsande matsal i Washed Linen. Bänskivorna är i mörkbrun valnöt och lister i O502-Y. Gillar Grå / grönt så har kikat på s3005 G80 Y, men tror ni den funkar till väggfärgen (Washed Linen) ? Funderar även på Grå Skiffer eller Form. Vill inte att det bara skall blir en beige "sörja" utan kännas fräscht =) Jag kan tänka mig att måla om väggarna i köket men det måste vara en färg på luckorna som ändå funkar till matsalen där jag önskar behålla Wased Linen. Vardagsrum: Jag hade tänkt att måla även vardagsrummet som är angränsande till matsalen) i Washed Linen men upptäcker tyvärr att det tar fram det lila i vår grå soffa. Kan Sheer Grey eller comfort grey funka i angränsande rum?

12/01/2021 13:34:08

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Anna

 LADY 10679 Washed Linen blir fin ihop med S3005-G80Y men om du gillar grönt så kika även på en grönare grön tex  LADY 8252 Green Harmony,  LADY 8469 Green Leaf eller  LADY 8422 Green Marble. Då får du lite kontrast och karaktär:)  LADY 1352 Form fungerar också på luckorna men  LADY 1462 Grå Skiffer tror jag du kommer tycka bli för kall. Om din soffa drar åt det lila hållet ihop med Washed Linen så behöver du en rödare grå som tex  LADY 12077 Sheer Grey eller  LADY 12078 Comfort Grey. Tyvärr fungerar inte dessa grå ihop med den varmare Washed Linen och den varmare vita som du har på dina snickerier. Kika på  LADY 0394 Varmgrå som brukar fungera med Washed Linen. Alternativt en rosa som tex  LADY 10580 Soft SkinOm inte detta fungerar kan du fundera på att byta ut Washed Linen mot  LADY 10678 Space som är lite rödare. Då kan du välja en rödare till v-rum tex  LADY 12076 Modern Beige. Köksluckor i någon av ovan nämnda gröna kulörer. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top