Alexandra

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S0502-y

Angränsande rum : Washed linen

Möbler/köksluckor etc. : Möbler vitlaserad ek

Tak : Vit takfärg

Hej! Jag har målat smooth white på mina väggar och ska nu måla om köket. Kan inte bestämma om jag ska ha en mörkare eller ljusare färg på luckor. Vilka färger skulle ni rekommendera passa till väggarna? Bänkskivan kommer att vara en mörkare kalksten. Alla knoppar är i krom liksom blandare. Tack!

12/01/2021 16:04:54

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Alexandra

Om du vill ha en ljusare kulör så kika på  LADY 1024 Tidlös. Om du vill ha en mörkare så kika på  LADY 1877 Vallmofrö eller  LADY 1032 Grå Harmoni. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar! Jag tycker att dessa färger ser lite väl mörka ut. Finns det några färger som inte ger en så stor kontrast? Kanske någon/några nyanser mörkade än smooth white? Vill att det ska gå mer åt beige än grått. Jag vill ha en varm känsla ☺️ Tusen tack!

14/01/2021 15:50:36

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Alexandra

Eftersom du har  LADY 10679 Washed Linen i angränsande rum så behöver man ta hänsyn till denna, om man ser in i detta rum samtidigt som man ser färgerna i köket. Washed Linen har en något gulare ton än  LADY 8470 Smooth White som du har på väggarna i köket, vilket gör att man behöver lite kontrast för att det ska fungera, antingen i form av en mer ljus kulör som  LADY 1024 Tidlös eller en mörkare som tex  LADY 1877 Vallmofrö och  LADY 1032 Grå Harmoni. Om du väljer en kulör som ligger närmre  LADY 8470 Smooth White kan det upplevas "lite fel" ihop med Washed Linen. Om detta inte gör något eller om du inte ser det angränsande rummet så värst mycket så kika på  LADY 1973 Antikgrå som är snäppet mörkare än  LADY 8470 Smooth White. Glöm inte att provmåla;)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top