Nelly

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Klassisk vit

Angränsande rum : Minty Breeze och Exhale

Möbler/köksluckor etc. : Garbondörrar i mahogny eller valnöt

Tak : Klassisk vit

Hej! Jag håller på att totalrenovera min 50-tals lägenhet och försöker bestämma väggfärg och färg på köksluckor. Köksluckorna ska sprutlackeras. De färger vi bestämt är Minty Breeze i sovrum, Exhale i det halvkaklade badrummet och eventuellt Sheer Grey i kontoret. Hallen och vardagsrummet/kök tänker vi ska vara i samma färg. Vi är ute efter en varmare gå färg eller en kallare greige färg på väggarna och sedan en färg på köksluckorna som går lite ton i ton med väggfärgen. Vårt problem är att lägenheten är väldigt mörk trots västerläge då det är djupa rum. Vi upplever Sheer Grey som för mörk i vardagsrum/hall men kan eventuellt tänka oss den på köksluckorna. Vi har även testat att måla Tudor i vardagsrummet/kök men då är vi osäkra på om det kommer gå ihop med köksluckorna i Sheer Grey. Annars funderar vi på om det kan bli snyggt att ha Tudor på köksluckorna och sedan en ljusare greige som exempelvis Sommarsnö på väggarna? Eller har du något förslag på någon annan kombination som kan fungera? Tack!

12/01/2021 16:35:42

Kommentar

Här är en ungefärlig planskiss. Vänligen, Nelly

12/01/2021 16:48:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Nelly

Kika på  LADY 1622 Reflektion till väggar i v-rum, köksluckor målas i  LADY 12077 Sheer Grey. Korridoren målas även den i  LADY 12077 Sheer Grey och arbetsrum i  LADY 12078 Comfort Grey. Kapprummet kan gärna målas i en avvikande kulör. Här kan det vara läckert med en grönare blå tex  LADY 5489 Free Spirit,  LADY 5180 Oslo eller  LADY 5455 Industrial Blue. Alternativt målas hallen i samma kulör som korridor,  LADY 12077 Sheer Grey. Om Reflektion i v-rum upplevs som för ljus, kan ni även kika på  LADY 1376 Froströk här.  LADY 0552 Tudor tror jag du kommer uppleva som för röd i sammanhanget. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Tack för snabbt svar! Vi har testat att måla upp Reflektion i vardagsrummet och som du skrev upplevdes den för ljus. När solen stod på såg den nästan vit ut. Är Froströk mer lik Tudor i "mörkheten" så att säga, men med andra nyanser? Vänligen, Nelly

13/01/2021 13:25:45

Svar:

& hur är färgen Washed Linen i jämförelse med Sheer Grey, är den ljusare eller mörkare? Vi funderar på om Sheer Grey eventuellt blir för mörk på köksluckorna. Skulle Washed Linen fungera tillsammans med Froströk?

13/01/2021 13:32:25

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Nelly

 LADY 10679 Washed Linen är en färg som blir bättre ihop med varmare vita kulörer på vita detaljer som fönster, dörrar, snickerier osv. Ihop med den vitare vita som ni har på dessa detaljer så kan den få ett grön-stick.  LADY 1376 Froströk är ett uns mörkare än Reflektion. Jag tänker att ni vill ha en ljusare färg i detta rum. Sheer Grey bli en fin kontrast. Alternativt målar ni både köksluckor och väggar i samma kulör. Det bästa är att provmåla på stora papper enligt min tidigare rekommendation. Då kan du flytta runt färgproven och se hur de blir på olika ställen i rummet. Froströk fungerar mindre bra ihop med Washed Linen.  LADY 0552 Tudor blir för röd ihop med  LADY 12077 Sheer Grey. Provmåla och återkom så hjälper jag er vidare om ni vill.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top