Sofia

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : vet ej

Angränsande rum : vet ej

Möbler/köksluckor etc. : NCS-0502Y

Tak : mer vit, neutral vit

Hej, vi vill måla väggarna i köket. köksluckorna är NCS 0502Y dvs stockholmsvitt, och tak och lister osv är neutral vit (går mer mot grå än gul i). Vi vet inte hur vi ska tänka kring färgval i och med att luckorna är äggvita. Vi vill gå åt grön eller grå eller beige, men inte för mörkt i och med att bänkskivan är svart. Vad har ni för förslag för att få en snygg helhet? Kan tilläggas att golvet ska bli fiskbensparkett (ljus), så det blir något mörkare än idag

22/01/2021 14:26:04

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Sofia

Det bästa är att måla allt i samma vita kulör, tak, fönster, dörrar och snickerier. Då ser det vitt ut. Om man blandar olika vita kulörer, kalla och varma, så tenderar de varmare vita detaljerna att upplevas som gulare än de egentligen är och de kritvita detaljerna kan få ett blå-stick. Gult och blått förstärker varandra. Men, kika på  1563 Mörk Strandsand,  LADY 8281 Pale Linden,  LADY 8252 Green Harmony,  LADY 0394 Varmgrå eller  LADY 8470 Smooth White. Jag tycker även att det kan vara fint med en rosa tex  LADY 10580 Soft Skin eller  12120 Desert Pink. Dessa kulörer fungerar med både lite kallare och varmare vita och de skapar lite kontrast till de vita detaljerna. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top