Leif

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Antikvit

Angränsande rum : Ljusgrå

Möbler/köksluckor etc. : Mörkbrunt ekbord, mellanbruna stolar typ skinn med svarta ben stollarstolar med

Tak : Antikvitt

Hej, Håller på att montera ett nytt kök ned färg NCS S 1500-N på luckor samt betongrå bänkskiva. Tyvärr blir luckorna väldigt blåaktiga vilket vi inte alls gillar. Vi skall även måla om köket och funderar nu på vilken färg vi skall välja för att tona ner det blåa. Vi skall inte kakla mellan vägg skåp och bänkskiva, vi målar även här. Vi tänker oss grått i en avvikande färg men ör öppna för andra förslag. Glasskiva som stänkskydd mellan spis och fläkt golv i ekparkett. Vitvaror är svarta/ mörkgrå. Tacksam för råd då vi är helt rådvilla själva. Med vänlig hälsning, Leif

12/02/2021 10:46:50

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Leif

S1500-N är en ljusgrå kulör som ofta upplevs som lite gråblå, speciellt ihop med varmare färger som varmare vita snickerier, varma grå, beige, gult, varma gröna och rosa färger osv. Det går inte att trolla bort det blå draget men man kan försöka att inte förstärka det genom att undvika ovan nämnda typer av färger. För att hjälpa dig på bästa sätt skulle behöva ett förtydligande om färgkoden (ncs eller Jotun) på dina vita detaljer. Återkom med detta samt färgkoden på den grå kulören i angränsande rum så hjälper jag dig gärna vidare.

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Tack för snabbt svar. Vet inte mer om färgen på listerna än dessa är antikvita. Kan tänka mig måla om dessa om det behövs. Färgen på angränsande rum är 0902-G35Y. Fundering, kan man generellt säga att neutrala färger passar bäst ihop?

15/02/2021 11:50:39

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Leif

Man kan inte säga generellt att neutrala kulörer passar ihop. Däremot brukar det bli fint med olika kulörer inom tex samma färgfamilj eller kulörton tex Y eller Y20R men även här är det ett finlir med kontraster och styrkan på kulörheten. Så, tyvärr inget snabbt svar;) 

Om du kan tänka dig att måla om alla vita detaljer som tak, fönster, dörrar och lister så blir dessa finast i  LADY 9918 Klassisk Vit ihop med ditt kök. Väggar i köket kan då målas i  LADY 1622 Reflektion,  JOTUN 9930 Frostdis,  LADY 5200 Dusky Blue,  LADY 5343 Industriell Grå,  LADY 4629 Skuggblå eller  LADY 2336 New York. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Se hur föreslagna kulörer fungerar ihop med angränsande rum och skåp.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning:)



Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top