Josefin

Lister/dörrar/fönster: Eggvit

Angränsande rum: Skandinaviskt ljus

Möbler/köksluckor etc.: Vita (inte helt kritvita) köksluckor

Tak: ?

Hej! Vi ska måla om hela vår 32kvm sekelskifteslgh. I nuläget tänkte vi oss Skandinaviskt ljus på väggarna i kök och vardagsrum och eggvit på lister och innerdörrar. Vi funderar på soft touch till badrummet (det finns synliga kopparrör och vitmålade rör samt gräddvitt golv), kvällshimmel till sovrummet (eller annan färg som är vilsam men inte beige, grå eller grön). Jag skulle dels vara tacksam för råd på vilken nyans på takfärg som passar till dessa färger? Och vilken grad av matthet brukar man välja till lister, dörrar etc? Har ni andra förslag än kvällshimmel till sovrummet och soft touch till badrummet? Tacksam för råd! Med vänlig hälsning, Josefin

20/02/2021 11:54:46

Jotun svarar:

Hej Josefin

 LADY 4618 Kvällshimmel i sovrum är fin ihop med  LADY 1832 Skandinaviskt Ljus.  LADY 10290 Soft Touch fint i badrummet. Eventuellt kan ni kika på en något ljusare blå till sovrummet tex  LADY 5249 Linblå eller  4894 Ocean Air. Alternativt  8118 Lövsal eller  LADY 2024 SensesOm alla snickerierna är i  LADY 1001 Eggvit så blir det finast om allt som ska vara vitt målas i denna vita kulör. Då ser det vitt ut. Vilken matthet man väljer är en smaksak men det kan vara bra att tänka på att skavanker syns mer med en blankare färg. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning:)

22/02/2021 14:43:15
Go to top