Yasmine

Lister/dörrar/fönster: Klassisk vit

Angränsande rum: Sommarsnö

Möbler/köksluckor etc.: Ingen

Tak: Vit

Hej jag skulle vilja ha tips på vilken färg som jag ska ha på mina köksluckor. Köket, hall och vardagsrum är målade i färgen sommarsnö och sovrummet bleksand. Har ljust ekgolv. Och dörrfoder och fönster är målade i klassisk vit. Jag vill gärna ha en ljus färg på köksluckorna. Vit eller ljusgrå. Mvh yasmine

20/02/2021 12:20:51

Jotun svarar:

Hej Yasmine

 LADY 1928 Sommarsnö är lite mindre röd än  LADY 1016 Blek Sand. De kan fungera ihop tack vare den stora kontrasten mellan dem men det kan vara svårt att hitta en kulör som ligger mitt emellan dessa båda gråbeige kulörer, som fungerar med båda. Om du vill ha luckorna i vitt så måla dem i samma vita som du har på snickerierna,  LADY 9918 Klassisk Vit. En ljusare kulör som kan vara fin med sommarsnö är  1563 Mörk Strandsand men den är då inte helt kompatibel med Blek Sand, om man ser dem samtidigt. Men, provmåla och se hur du tycker att det blir i ditt ljus. Jag tycker även att luckorna kan vara i en lite mörkare grå som tex  LADY 1233 Mohair eller  LADY 1352 Form. Alternativt i  LADY 8304 Timjan. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

22/02/2021 14:57:23
Go to top