Mariella

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : ?

Angränsande rum : Ljusgrått vardagsrum.

Möbler/köksluckor etc. : 10578 misty shadow

Tak : ?

Hej, Vi ska måla våra köksluckor i kulören 10578 misty shadow. Vilken kulör passar bra att ha på köksväggar, i taket samt på dörrfodren? Mvh Mariella

21/02/2021 18:06:03

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Mariella

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information. Vilken vit kulör (ncs) har dina fönster, dörrar och lister? Denna samt färgkod (ncs eller Jotun) på den grå kulören i angränsande rum påverkar färger som blir fina i köket. Återkom med detta så hjälper jag er gärna vidare sedan.

Med vänlig hälsning:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen, Jag förstår. Eftersom vi ska byta ut allt inne i köket, dvs sätta in nytt fönster, byta lister och foder samt måla om väggar och taket, så kan vi välja kulör själv och det är precis det jag vill ha hjälp med. :-) Golvet har vi ännu inte valt men det blir troligen breda plank i härdat trä. Dörren i köket är idag målad i en linoljefärg från Gysinge som heter Gröngrå, men skär det sig så kan vi måla över det. Rummet utanför köket är målat i en färg från Farrow and Ball som heter Ammonite, det är en ljust grå kulör. Bifogar bilder. Ha det fint!

27/02/2021 11:07:32

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

Aha:)) Då förstår jag. Det finaste är att måla alla snickerier i hela huset i samma kulör. Det blir lugnt och sammanhållet. Mot de kulörer du nämner så hade jag nog valt att måla tak, lister, fönster och dörrar (kanske även den gröna) i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla alla kulörer innan du sätter igång.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top