Mi

Lister/dörrar/fönster: Lister samma som väggfärg, dörrar samma som väggfärg och fönster svart

Angränsande rum: Impression, sand

Möbler/köksluckor etc.: Mörkbetsad ek

Tak: Sand

Hej! Vi bygger nytt och skulle vilja ha lite råd kring färgsättningen. Till köket har vi valt sand och vardagsrummet kommer antingen få impression eller sand. Vi hade även tänkt måla taket i sand också. Skulle detta funka? Golvet är ett vitlaserat askgolv och köket är i mörkbetsad ek. Lister kommer vi måla in i väggfärgen. Fönsterkarmarna är svarta. Ena sonen vill ha ett grönt rum och jag skulle vilja måla 2/3 av väggen (horisontellt sett) i en viss grön färg och sista delen samt taket i en annan grön färg som passar ihop med impression och sand. Jag har funderat på Granskugga som den färg som får vara högst upp på väggen och även taket. Vilken mörkare grön färg passar med den? Det andra barnrummet tänkte jag måla på samma sätt men i bruna toner. Vilka färger passar då? Vänliga hälsningar, Mi

21/02/2021 23:46:21

Jotun svarar:

Hej Mi

 LADY 1140 Sand kan vara urläckert att även måla taken i. Tänk då på att om vissa ytor hänger ihop, som tex kök och v-rum ofta gör, så behöver Sand fungera i taket i båda rummet. Dvs ni behöver anpassa väggkulören till Sand om ni har denna i taket. Alternativt målar man resp väggkulör även i taket, i båda eller alla rum.

Om köket blir i  LADY 1140 Sand, v-rum i  12125 Impression så blir  LADY 1288 Granskugga och  LADY 8546 Local Green fint i det "gröna" rummet och  LADY 10961 Raw Canvas och  LADY 10965 Hipster Brown fint i det "bruna" rummet. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

För matta vackra väggar väljer du  LADY Pure Color, nya  LADY Wonderwall eller  LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och  LADY Perfection om det är släta tak.

Med vänlig hälsning:)


22/02/2021 13:23:23
Go to top