SM

Lister/dörrar/fönster: Bomull

Angränsande rum: Silke, Mörk Strandsand

Möbler/köksluckor etc.: Vanlig grå soffa, varken kall eller varm. Övriga möbler går i mörkt trä (rökt ek/valnöt/teak) och svart. Kök eventuellt i Sand.

Tak: Klassisk vit

Hej! Efter några provmålningar föll valet på Silke och en fond i Mörk Strandsand bakom en kamin. Supernöjd med fonden men är lite velig att jag kanske borde valt Vitpeppar istället. Provmålade inte just den, men istället Vit Komfort, Tidlös och Sommarsnö. Tyckte de blev för skarpa i färgen. Vill att det ska vara vitt med grått i, med en liten varm ton (så att det inte blir för kallt/blått). Nu känns Silke snäppet för gult när ljuset faller in på eftermiddagen. Vill gärna höra hur ni tänker innan jag ger mig på allrum/hall (här blir det enbart en vit kulör, ej fond). Lite ovan vi de gulare tonerna, är själv mer grå/klassik vit/svart egentligen, men fastnade ändå för uttrycket i broschyren "Rediscover" där kulörerna ovan är med :) Sen tänker vi Sand (S2005-Y20R eller S2005-Y30R) eller Antikgrå (S2502-Y) till köksluckor. Vad rekommenderar ni till väggar? Golv i samtliga rum är nu klassisk ekparkett, trestavig, mer åt gult. Huset är byggt 1991, så troligtvis original. Vi kikar på att slipa och matta ner tonen. Tack på förhand! Mvh M

06/04/2021 10:12:57

Jotun svarar:

Hej 

Kika på  LADY 1024 Tidlös ihop med  1563 Mörk Strandsand. Den fungerar bättre ihop med dina snickerier i en varmare vit.  LADY 0486 Silke,  LADY 1928 Sommarsnö,  LADY 8395 Vit Komfort och  LADY 8282 Vitpeppar fungerar bättre ihop med kallare vita snickerier. När man har vita ytor intill, i ett angränsande rum, så upplever man ofta att de kulörer man tänkt sig blir mörkare eller mer kulörta än de annars skulle bli, om det angränsande rummet var färgsatt. Kika även på  12123 Contemporary White. Det bästa är att Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

Med vänlig hälsning:)

07/04/2021 16:23:30
Go to top